acil lastik yardımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aspirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aspirin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
slm millet forumda yeniyim. baya faydalı bir yere benziyor.
2007 corsa d var. lastikler bu yazı anca cıakrır. kış lastiği almam gerekiyor. orjinalde 185/65/15 lastikler var. 195/65/15 ya da 185/60/15 alsam herhangi bir sıkıntı olur mu. bi sıkkıntı olmaz alabilirsiniz diyorsanız bu ikisinden hangi ebatı tavsiye edersiniz.

Son düzenleme:
ikisinde de bir sıkıntı olmaz, bana sorarsanız yol tutuşu açısından 195/65/r15 tercih ederim ancak yakıtta bir miktar artma olabilir.

bence 195 65 15 biraz yüksek olur, söylediğin ebatların yerine 195 60 15 daha iyi olur.

araç orjinalinde 95 yanak var zaten neden yüksek olsun? ama 60 yanakta olmaz değil, olur ama pek fazla bi fark olmaz görünümünde.
185 65 15 in yanak yüksekliği ile 195/65/15 yanak yüksekliği aynı değildir. ordaki 65 tabanın yüzde 65 i demek yani 195/65/15 in yanakları daha yüksek olur.tabanı genişlettiğin zaman yanağı düşürmen lazım.

Benim fikrimi alacak olursan. Kış lastiği alacağım diyorsun ve normalde 185 taban lastik kullandığını söylüyorsun. Karda düşünecek olursak yüzey alanını genişletmen daha az basınç yapacağından zemine daha az yük uygular ve bu sana dezavantaj getirir. Bence ya 185 taban tak yada 175. Bildiğim kadarıyla genelde bir düşük taban kullanılır. Yanlışsam düzeltebilirsiniz.

cvplar için sağolun. tabanı inceltirsek yerle temas ed3en yere daha cok yük biner. arac yolda ufak bi buzlanmada kayar. geniş tutartak yere daha iyi yapısır. tabi performans azalır yakıt tüketimi artar. benim anladığım sonuc bu.
aracta orjinal 185/65/15 var ve bunlar yazlık lastikler. ufak değişimler ne kadar etkili olur bilmiyorum acıkcası. o yüzden fikir alayım dedim sizlerden

ebatını bilmem ama şunu söyleyebilirim; 200-300 TL den kaçıcam diye canınızından olmayın.Gittim dandik lastik aldım yolu tutmadı bariyerlere vurdum.Ben arabamın o kadar savrulduğunu görmemiştim.Daha sert virajlar almıştım orjinal lastiklerimle.Siz siz olun sizi taşıyan 4 objenin markasını iyi seçin...

marka iyi ama ikinci el alıcam lastiği. iki secenek var işte ebatlarda. lastikler güzel. hangi ebat daha uygun onu öğrenmek istedim

Geri