acil şu böceğin ne olduğunu bilen var mı

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
yeni aldığımız evin bahçesinden sürekli geliyorlar ve kapı girişine doğuruyorlar dışı kabuklu(kitin kaplı) ve kurçuk gibi fakat altında kırk ayak tarzı ayakları var ilaç sıkınca sarı boya bırakıyorlar ve bir süreliğine bayılıp tekrar yaşıyorlar(crisamed ve zinon kullandım işe yaramadı) son çareyi çamaşır suyu ve kireç çözücüyle buldum ne olduğunu bilsem ilaç alıp daha merhametlice öldürücem:D

Ekli dosyalar

• IMG_0094.webp
    IMG_0094.webp
    43.1 KB · Görüntüleme: 163
  • IMG_0095.webp
    IMG_0095.webp
    40.5 KB · Görüntüleme: 134
adını bılmıyorumda tuz dok dırekt ölüyolar su gıbı oluyolar tuz dokunce bahceye kapı gırıslerıne dok gecemezler

adını bılmıyorumda tuz dok dırekt ölüyolar su gıbı oluyolar tuz dokunce bahceye kapı gırıslerıne dok gecemezler

bildiğimiz sofra tuzu dimi o tuğlaların aralarını doğuruyorlar ne yaptıysam olmadı tuzu yarın denicem teşekkür ederim:D

Mazot bir çok derde devadır. Kapı eşiklerine, pencere kenarlarına ve hayvanların yuvalandıkları yerlere mazot sürün faydasını görürsünüz. Ankara'daki evim bahçekatıydı, bahçeye açılan bir de kapımız vardı, oradan evin içine giren karınca, örümcek gibi hayvanlardan bıkkınlık gelince çareyi mazotta buldum. Hayvanlara bir zararı yok, kokusundan rahatsız oldukları için bir daha mazot sürülen yere uğramıyorlar. (Bu yöntem fare, yılan, kertenkele gibi hayvanlar için de geçerlidir)

Selamlar, Çağatay bey, yeni aldığınız ev tam olarak nerede? Bu böceklerden küçüklüğümde çok görürdüm ama aşırı fazla olduklarını görmedim.

Konuyu görünce şu hikaye aklıma geldi. Paylaşmak istedim
"Kanûnî Sultan Süleyman merhum, Topkapı Sarayı’ nın bahçesindeki ağaçlarda mebzûl miktarda karınca görülmesi üzerine, kurtulmak için çare araştırır ve ağaçların gövdelerine ve diplerine kireç tatbik edilirse meselenin çözüleceğini öğrenir.
Fakat ilim ehlinden izin almadan yapmak istemez ve Zenbilli Ali Efendi’ ye meseleyi sorar.

Çok iyi bir şair olan –o kadar ki, bütün Osmanlı Şairleri içinde biri hariç (o biri Zâtî merhûmdur) hepsinden fazla miktarda gazel sahibidir Kanûnî ve şiirlerinde kullandığı mahlâs Muhibbî’ dir- Sultan suali de vezne koyar:
Dırahtı ger sarmış olsa karınca
Zarar var mı karıncayı kırınca

Dıraht : Ağaç
Ger : Eğer
Cevap benzer şekilde gelir Zenbilli’ den:
Yarın Hakkın divanına varınca
Süleyman’dan hakkın alır karınca

[“Karıncaları kireç uygulayarak bertaraf edemezsin, buna izin yoktur” tarzında anlamamalı cevabı. Soranda cevap veren de pekâlâ bilirler ki, bunu yapmak caizdir, izin vardır. Ancak bu vesileyle Şeyhülislâm Zenbilli Ali Efendi, Padişaha demektedir ki, evet helaldir ammâ, hesâba da çekilirsin; zâten malûm değil midir ki, helâle hesap var, harama azap!]"
(alıntı)

nem böceği diyorlar bizim orda tam olarak familya cins vs. adını bilmiyorum :)

bizim de yazlıkta oldukça çok bunlardan, özellikle yağmur yağdığında veya bahçeyi sulayınca eve yöneliyorlar fayanslara, duvarlara... ezince çatır çutur ses çıkıyor ve sarımsı bi sıvı bırakıyor... :sorry:

Biz bir çözüm bulmadık, onlarla yaşamaya devam ediyoruz terlikle geri bahçeye ittiriyorum :D

herkese cevapları için teşekkür ederim ev bahçe içinde 4 katlı villa bahçesi yaklaşık 600 metre kare bahçenin toprağında bile bu mahlukatlardan var tahtalarıda yemekten zevk alıyorlar aldığımız gün evn içindede vardı 3 yıl boş olduğunda fakata onları hakladık karınca olsa ellememde örümceğide elimle alıp atıyorum fakat bular içimi kaldırıyor tuz ve mazotu denicem tekrardan teşekkür ederim acaba isminin ne olduğunu bilen var mı onu çok merak ettim:D

Senin derdinin dermanı Alp Murat'ta. Murat'a ulaş sana kesin cevap verir.

haha murat abi ilaççıydı :rakir::rakir: dimi :D yok piyasa da bu aralar
tuz kesinlikle işe yarar hayvanlar tuzlu ortamda oldukları için ve bu tuzlu ortamı kırmak için sürekli vücut sularını salgılarlar en sonunda ölürler ama bu önlerini kesmez en iyisi kökleri kurutmak 1-2 böcek için tamam fakat bir koloni çok zor hem onlarda canlı hayvanlara çokm acı çektirir kuruyarak ölmek :(

Geri