acil şu böceğin ne olduğunu bilen var mı

gecmış olsun cagatay alp muratla konuş haşere uzmanı işi o :)

http://www.osman.com.tr/Kirkayaklar.htm sonunda buldum kırkayakmış ben kırkayakları başka türlü bilirdim meğerse onlarda çiyan denen mahlukatmış:D

Bir zirai ilaç bayisiyle görüşüp kontak etkili bir ilaç kullanın,ben de Ziraat mühendisiyim ama ilaçlar sürekli değişiyor.Size tavsiye edeceği ilacı suyla gereken oranda karıştırıp tüm yüzeyi ıslatacak şekilde uygulayın.Kuvvetli olanları akrebi ve büyük kırkayakları dahi dokunmayla öldürüyor.Kullanırken çok dikkatli olun bodrumda,çatı arasında vs ya da bahçede mi kullanacaksınız mutlaka belirtin.Zirai ilaçlar kalıntı bırakır o yüzden eve girip çıkılan yerler gibi noktalarda temkinli olun.

Bir zirai ilaç bayisiyle görüşüp kontak etkili bir ilaç kullanın,ben de Ziraat mühendisiyim ama ilaçlar sürekli değişiyor.Size tavsiye edeceği ilacı suyla gereken oranda karıştırıp tüm yüzeyi ıslatacak şekilde uygulayın.Kuvvetli olanları akrebi ve büyük kırkayakları dahi dokunmayla öldürüyor.Kullanırken çok dikkatli olun bodrumda,çatı arasında vs ya da bahçede mi kullanacaksınız mutlaka belirtin.Zirai ilaçlar kalıntı bırakır o yüzden eve girip çıkılan yerler gibi noktalarda temkinli olun.

şu karlı havaların geçmesini bekliyorum bütün bahçe ilaçlanacak ikide köpeğim var onlarada zarar gelsin istemem zaten evin içinde yok bu kırkayaklardan hepsi bahçede sizde tam olarak neler var zinon denen ilaç diğerlerine baya etkili sivri sinekler dahi kokudan gidiyor:D

Bizim evde bahçeli olduğundan her tür haşeremiz mevcut:)Köpekleri ilaçlama sırasında mutlaka uzaklaştırın zehirleyebilir.Barınaklarının olduğu bölgede dikkatli olun ve eğer bahçede sulama yapıyorsanız göllenen sulardan canlıların içmemesine belirli bir süre dikkat etmeye çalışın.İlaç piyasasının içinde olup takip eden bir uzmana danışın,ben de mesleği aktif olarak yapmadığımdan ilaç bayimize danışıp alıyorum.Bahsettiğiniz ilaç kuvvetli olabilir ancak doğru sonuç veriyor mu takip edip etkisiz kalırsa etken maddesi ve etki türü farklı bir ilaca geçmeniz gerekebilir.

Geri