Acil yardım............arka alt kısımdan gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yksl62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yksl62

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracım astra j 1.3 9700 km de. Aracımın arkasında oturanlar raahatsız edici şekilde ses geldiğini söylüyorlar.Dediklerine göre sol arka tekerein olduğu kısımdan.Geçenlerde bozuk yolda vitesi boşa aldım herşeyi kapattım ve sesi gerçekten duydum. Sonra indim kaliperleri elle sallayım dedim ama taş gibiydi.Anlayamadım acaba ne olabilir? Bu kaliperler elle sallanıcak duramda mı sadece ses yapıyor.Ya da alt kısımdan başka gelen ses ne olabilir.

Ynt: Acil yardım............arka alt kısımdan gelen ses

Lokurtu şeklinde bir ses ise büyük olasılıkla kaliper vidalarındandır. İyileştirme yapılıyor (Benim araçta vidalara tornada conta kısmı açtılar) ve ciddi bir şekilde ses kayboluyor.

valla ses lokurtu şeklinde birşeyler oynuyor sanki. Ama dışardan tekerdeki kaliperleri salladım taş gibi hiç oynamıyordu. Yani sesin kayanağınıda kestiremiyom. alltan mı geliyor, tekerden mi geliyor tam kestiremiyorum hocam.

yksl62 link' Alıntı:
valla ses lokurtu şeklinde birşeyler oynuyor sanki. Ama dışardan tekerdeki kaliperleri salladım taş gibi hiç oynamıyordu. Yani sesin kayanağınıda kestiremiyom. alltan mı geliyor, tekerden mi geliyor tam kestiremiyorum hocam.
kaliperden değil. kaliperin iç tarafında hortumun bittiği yerden tut oynat ses geliyorsa kaliperdir

birde aracında benzin deposunda dalga kıran olmayanlarda lokurtu olur servise götürüp hem kaliperleri hemde benzin deposunu kontrol ettirin.

arkadaşlar bugün aracımı müsait yere çektim. altına iyice indim. dediğiniz pimleri felan hortum vs. hepsini salladım ama yerinden oynamıyordu.
depodan gelen sesi biliyorum. her zaman yapmıyor. Depo full dolunca yapıyor çeyrek kullanınca gidiyor ses.Ama bu aracın altından mı arka iç kısımdan mı bilmiyorum ama gelen ses beni çıldırtıyor.Çok kafaya taktım.Arkada oturanlar özellikle abi bu ne ses ya diyince çok uyuz oluyorum. Yakın zamanda servise gitmeyi düşünüyorum. Ama bulunduğum şehirde yok servis o yüzden hemen gidemiyorum.

sorunu çözdüm...
çok sağolasın cavuş.
ben meğerse el frenini çekiyormuşum hiç dikkat etmemiştim.
el frenini indirim sallayınca valla zangır zangır sanki tencerede taş kaynarcasına ses geliyordu valla.nihayet anladım kaliper olduğuna.
Peki servise giderken ne diyeyim bu sorunla ilgili bazı arkadaşlar yağlamanın işe tam yaramadığını yazmış. kesin çözüm olarak bir öneriniz var mı.?

Servise göre bu bir sorun değil fakat müşteri memnuniyeti adına yapılıyormuş. yağlama yapılacaksa bir müddet sonra ses tekrar başlıyor haberin olsun. Kesin çözüm için pimleri değiştiren servisler var. Telefonla arayıp bilgi alsanız daha iyi olur

Geri