Acil yardım! Motordan Gelen Ses Hakkında

Ynt:

Devirdaim su pompası olabilir. Motor üst kapagindan geliyor olabilir. Ama bende ki ses biraz daha degisikti. Devirdaim pompası değişmişti. V kayışıda ihtimaller arasında.

Ynt: Acil yardım! Motordan Gelen Ses Hakkında

v kayışı ve gergi bilyası yeni değişti zaten aracın.

eren_1903 link' Alıntı:
v kayışı ve gergi bilyası yeni değişti zaten aracın.

İşte sorun da orada.. Kayış gerginliği iyi ayarlamadıysa bu sesi alırsın.. Tekrar kontrol ettir.

selamlar ankara ostimde opak servis var yetkili servis bence onlara götürün derim birde onlar baksınlar

Bu ses bende de var ama %2 si diyelim o şekilde geliyor, çok hafif bir metalik şırıltı şeklinde... Bu ses motor kayışlarının kapağa sürtmesi gibi sanki basit bişi gibi geldi bana!
Yine de servise uğramak akıllıca olur

Sabah servise gittim opala tekrar merkezle gorustuler ve yağ pompasi siparisi verildi. İşin garibi servise gittigimde yine ses yapmd eve donerken yine geldi. Bu seferde çözülmezse kafayı yerim herhalde . Parça 2-3 gün içerisinde gelcek kullanımda sorun olmaz dediler fakat ben aracı garaja çektim diğer aracıma biniyorum şimdilik.

Tekrar merhaba internetten biraz araştırdım yağ pompası bozulduğunda motorun yatak sarma ihtimali varmış doğru mudur? ve yağ lambası yanarmış fakat benim aracımda yağ lambası veya herhangi bir arıza lambası yanmadı. Acaba yine yanlış parçayı mı değiştircek servis? Bilgisi olan var mı yağ pompası böyle bir ses çıkarabilir mi?

eren_1903 link' Alıntı:
Tekrar merhaba internetten biraz araştırdım yağ pompası bozulduğunda motorun yatak sarma ihtimali varmış doğru mudur? ve yağ lambası yanarmış fakat benim aracımda yağ lambası veya herhangi bir arıza lambası yanmadı. Acaba yine yanlış parçayı mı değiştircek servis? Bilgisi olan var mı yağ pompası böyle bir ses çıkarabilir mi?

Büyük ihtimalle yağ pompası değil henüz yağ pompası için erken normal şartlarda daha dayanması lazım

Sağlam parçayı mı değiştirecek servis yani of offf 

Geri