acill yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan odeon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

odeon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşalr merhaba aracım vectra 2.o cdx 2001 model öncelikle burada arabalardan anlayan bir usta yok
sorunum aracım su eksiltiyor yağda su belirtisi yok beyaz duman yok belli olmuyor su haznesinin kapağını açınca suyu geriye ( dışarıya ) atıyor
sizce sorun ne olabilir conta yakmış olabilirmiyim yerde hiç su belirtisi olmuyor

Dikkat et araç sıcak iken kapa açıp kendini haşlama... teste sok ya değilse öğrenmek zor... her sebepten dolayı su eksilmesi olabilir...

Suyu tamamlarken yedek su deposunu ağzına kadar dolduruyor musunuz ???

egzozdan su buharı atmıyorsa,yağınızdada su yoksa bi yerden kaçak vardır.Sıcakken kapağı acınca su tabiyki dışarı cıkar gayet normal ;)

Vectra B, kronik olarak: Kalorifer musluğu.
Yaşı gereği ise radyatör, athapot hortum, genleşme kabı ve kapağı.
Lpg varsa, beyin sorunu.

Tüm ihtimaller bunlar, başka parça yok zaten :) Motora girmeden, bunları check etmelisiniz.

nn

ahtapot hortumu değişti bugün burada az anlayan bi usta su haznesinde gelen hortumlardan birini söktü su oradan köpüklü ( deterjan karışmış gibi ) dışarı attı havasını aldık dedi. su haznesinin içindeki suyun üzerinde tortular vardı ben yağ karışmasına benzettim ama o değil dedi tabi opelden onlar anlamayınca güven olmuyor hafta sonu sanayiye gideceğim eğer conta problemi varsa maliyet en kötü ihtimalle ne olabilir
birde sadece yağa su veya sadece suya yağ karışırmı

Ya çok emin değilim ama opelde hava yapması zor ya... şahsen benim aracım da öyle hava yapacak bir durum söz konusu değil yada havasını alacağın bir vana yok. Şimdi hava dediniz de kafam karıştı.

astra H ve vectra B kullanıyorum hava alma olayı yok,kapaktan zaten atıyor,hava almaya felan gerek yok.
Sadece yağa su karıştırabilir ... bu durumda işler kötüye gider
Sadece Suya yağda karıştırabilir. Bu durumda daha şanslı olursunuz :D
fakat vectra b lerde su kanalları uzakta olduğu için yağa su karıştırma zor olur.
Sizin aracınızda bence contalık bi durum yok kaçak var.Dikkat edin boş yere conta parası vermeyin ;)

su kabının kapağı bile kalleşlik yapıyor bazen, kapak iyi sıkılımı kapak ve çevresinde terleme varmı bir bakın orayı eleyin, emre beyin dediklerine ilk olarak bakın conta yakmışmı o en son ihtimal onun için leak down test (türkçesini bilmiyorum birebir çevirmek istemedim :D) yapılması lazım ama TR de kim yapar bunu bilmiyorum :D

Genel de bizde bir açalım bakalım şeklinde oluyor bu işler :D

Geri