Active Select yokuş aşağı gitme sorusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Seattle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Active Select yokuş aşağı gitme sorusu

akheron link' Alıntı:
Arkadaşlar bu güne kadar n ye atmanın zararlı olduğunu gerçekten bilmiyordum iyiki konuya rastgeldim ama bundan sonra kesinlikle yapmayacağım ama kırmızı ışıkta falan vites d deyken firene basılı durmak da zararlı diye biliyordum ben bu zararlı değil mi peki  032questn
Bazı otomatik araçlarda uzun süreli beklerken ( d konumunda) kendiliğinden n ye geçiyor diye biliyorum ama sanırım bizim araçlarımızda o özellik yok, ama dediğim gibi emin değilim. Ben 15-20 saniyeden fazla bekleyeceksem n konumuna almayı tercih ediyorum. D konumunda kavrama devam ediyor diye biliyorum. Daha net bilgisi olan arkadaşlarımız aydınlatacaktır konuyu.

Eğer kompresyondan şikayet ederseniz bayır aşağı inerken hafif gaza basın ve araç vites büyütsün ve ayağınızı gazdan çekin araç o hızını arttırarak korur ve vites küçültmez.

akheron link' Alıntı:
Yokmu bu konuda baska bilgisi olan
Dostum sen dediğim gibi uzun süre bekleyeceksen aracını n konumuna al, onun dışında d konumundaki kısa beklemelerde de frene tam bas hiç  bir sıkıntı yaşamazsın. Aracın kaç km'de şu an?

mtaner link' Alıntı:
Dostum sen dediğim gibi uzun süre bekleyeceksen aracını n konumuna al, onun dışında d konumundaki kısa beklemelerde de frene tam bas hiç  bir sıkıntı yaşamazsın. Aracın kaç km'de şu an?
Aynen dediginize katiliyorum hatta bana serviste uzun sure frenle bekleyince arac otomatik N konumuna alir demislerdi.
Ama gene ben garantiye alip kendim cok bekliyeceksem N konumuna aliyorum.

mtaner link' Alıntı:
+1

BÜLENT link' Alıntı:
Aynen dediginize katiliyorum hatta bana serviste uzun sure frenle bekleyince arac otomatik N konumuna alir demislerdi.
Ama gene ben garantiye alip kendim cok bekliyeceksem N konumuna aliyorum.
Abi ben de öyle bişey duymuştum uzun beklemelerde n konumuna aldığını ama tam emin değildim o konudan, serviste söyledilerse aslı vardır :)

mtaner link' Alıntı:

araç 15 000 de

akheron link' Alıntı:
Tamam dediğim gibi hiç bir sıkıntı yaşamazsın, daha önce alakalı konularda geçmişti, 60000 km civarı şanzıman yağını da değiştirirsin sorunsuz problemsiz kullanırsın inşallah :)

Ynt: Ynt: Ynt: Active Select yokuş aşağı gitme sorusu

mtaner link' Alıntı:
Tamam dediğim gibi hiç bir sıkıntı yaşamazsın, daha önce alakalı konularda geçmişti, 60000 km civarı şanzıman yağını da değiştirirsin sorunsuz problemsiz kullanırsın inşallah :)
  tesekkurler insallah sorunsuz gider :)

Geri