Adıma kayıtlı olmayan tarihte araç cezası...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AkAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AkAY

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TCK 17. Böl. Müd. Ana Kontrol Merk.Başmüh. Hisarüstü/İSTANBUL adresinden, tebligat mazbatalı zarf 19-02-2009 tarihinde adıma teslim edildi. İstanbul-Ankara otoyolu Gerede(OGS Gişesinden Kaçış) cezası bulunuyor. Ceza tarihi 18-08-2007, tutanak tarihi 10-12-2008. Ben aracı 21-07-2008 tarihinde aldım.
"Listede belirtilen tarihlerde araç ruhsatı adınıza kayıtlı değil ise;
dilekçe,noter satış sözleşmesi var ise ruhsat fotokopisi posta yolu ile zarftaki kurumumuz adresine gönderilmesi gerekmektedir." adında bir yazıyla karşılaştım.
Listede belirtilen tarihte araç ruhsatı adıma kayıtlı değil. Yazacağım dilekçe ve noter satış sözleşmesi yerine, ruhsat üzerinde bulunan 21-07-2008 tescil tarihi yeterli olur mu? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...

İhtimali var ama devlet sistemi işte.
Vaktin olursa şunu dene buna benzer bir durum kullandığım araba için temiz kağıdı almak istediğimde olmuştu. burumu ispat eden evraklar ile kadıköy vergi dairesinde çözümlemiştik ve temiz kağıdı alıp muaynemi yaptırmıştım. ama bu olay olanı 4 yıl kadar oluyor sistem değişmediyse kesin çözüm gibime geliyor.

Arkadaşa yeni araba aldık plaka üzerinde rehin çıktı.araba 2001 model plaka üzerine rehin 2000 yılında konulmuş.Ama düzeltildi sorun kalmadı.Sizinkide düzeltilir sanırım.

Geri