İçim üşüdü içiiim. 
Helal olsun valla

Helal olsun valla

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
+ 40 sıcakların yaşandığı şu yaz döneminde dağda - 40 ları yaşamak gerçekten güzel burda ilçe merkezde şuanki hava sıcaklığı 26/28İçim üşüdü içiiim.
Helal olsun valla![]()
kalabalık oldumu haliyle zor olur biz 13 kişi idik 9 tursit 2 rehber ben ve aşçı o yüzden daha farklı oluyor güvenlik konusunda haklısın yeterli önlem almadan tırmanışı tamamladık ama ip ,krampon çantamızda olduğu halde kullanmadık rehber gerek duymadı + gruptaki tursitlerin ikisi profesyonel dağcı idi everest tırmanışı yapmış dağcılardı onlarda bizimle olunca işin teknik konusunda bize yardım ettilerAhmet ÇOKTİN'e üzüldüm doğrusu. Allah rahmet eylesin.
Biz sabit hat kurmuş ve güvenlik amaçlı kullanmıştık ama kurulmasaydı da olurdu aslında. Grup biraz kalabalık olunca ve faaliyet TDF faaliyet olunca, güvenlik önlemleri biraz ön plana çıkıyor. Krampon kullanmadan çıkış yapmanız aslında biraz riskli olmuş. Hele ki, sizin yaşadığınız gibi bir hava denk gelmişse. İşinizi biraz şansa bırakmışsınız aslında. Neyse ki ciddi bir sıkıntı olmamış. Tırmanışlarda işi şansa bırakmak hayati tehlike içerir. Buzulun üstünde kar bile birikmiş olsa da bence uygun ekipman takılmış (krampon altında kar birikmesini önlemek için basit plastik bir parça) krampon kullanmak doğru olurdu.
Doğubeyazıt gerçekten de gidip görülmesi, yaşanması, o coğrafyada nefes alınması gereken bir yer. Tanıştığımız herkes son derece sıcak kanlıydı. Bir iki yıl içerisinde tekrar bir tırmanış düşünebilirim o taraflara. Tekrar aynı yerleri görmek, güzel olur benim için. Ama yol uzun, tırmanış için geniş bir zaman gerektiği için iş temposundan vakit ayırabilmek lazım ilk önce.![]()
Hay maşallah. Resimler de harika...korku neden peki?