Akkuyu Nükleer Santrali Üzerine

MERSİNE (BURAYA) NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYORUZ !!! yarın bi uçak düşse, bomba gelse... ha bide allahın işi bellimi olur gördük japonyayı millet japonyayı terk ediyo mersini gelip gören varsa akkuyu tarafını gezmiştir muhtemelen zaten mersinin doğu tarafını mahvettiler kanalizasyon falan denize döküyolar.Arabası olan adam denize girmek için akkuyu-silifke tarafına gidiyo orayıda halledecekler bi orası kalmıştı ! hem mersinlilere neden sorulmuyo bi anket falan neden yapılmıyo tabi başbakanımız kafasına göre hareket ediyo 80 YILLIK DEVLETİ 8 YILDA BİTİRDİ !!! MERSİNE NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYORUZ !!!
 
Olaya kör muhalefetle yaklaşmayın bence. Güneş de rüzgar da yeter diyen arkadaş hiç araştırdı mı acaba TR'de güneşli gün sayısı nedir, rüzgar potansiyeli nedir diye. Uzmanlar sizin için araştırmış. Ne güneşli gün sayısı ne de rüzgar potansiyeli yeterli değil. Ayrıca duygusal davranan Mersinli vatandaşlarda boşuna telaş etmesin bence. Allah korusun bir nükleer sızıntı olduğunda sadece Mersin değil, bir çok şehire yayılır bu radyasyon denilen meret.
 
dünyanın en büyük rüzgar enerjisi tarlalarına sahip olan ingiltere de nükleer kullandığına göre, yenilenebilir enerjinin yetmeyeceği aşikar.

önce ihtiyaç görülür, sonra elden geldiğince doğal enerjiye yönelip kullanım azaltılmaya çalışılır. bütün çevrelerin ortak görüşü enerji ihtiyacının karşılanması için nükleerin şart olduğu yönünde şu anda. tek mevzu düzgün yapılıp işletilmesi.

ek olarak, bir nükleer santral dizayn edilp yapılırken, muhtemel olan en yüksek doğal afet, düşman saldırısı, kaza vb. olasılıklar düşünülerek yapılmak zorundadır.
bildiğimiz betonarme bina değil bu yapılar. düzgün yapılmış bir santralde beton kubbe tümüyle yıkılsa bile sızıntı olmaması lazım. zira radyoaktif reaksiyon doğrudan o kubbe içerisinde değil çok daha iç katmanlarda gerçekleşir.

en basitinden nükleer enerjiyle çalışan denizaltılar var bir sürü.
bunlar beton kubbe içinde sabit durmayı bırakın, denizlerde vızır vızır dolaşıyorlar. ve bunlar savaş araçları.

o kadar basite indirgemeyin bu santral işini, dört duvar içine koy uranyum çekirdeğini kaynat suyu üret elektriği sistemiyle çalışmıyor.

deniz kenarında olması, soğutma maksatlı su ihtiyacından ve inşaası için gerekli malzemelerin kara yoluyla taşınamayacak kadar iri olmasından ötürü gereklidir.
 
Tüm dünya, bu lanet şeyden vazgeçmediği sürece Türkiye'de olmamasının bir anlamı yok. En basiti Çernobil'de gördük. Ailem bana çay içirmemişti. :) O nedenle bizim ülkemizde olmaması bir şey değiştirmiyor. Ne var ki bana göre en doğrusu tüm dünyanın vazgeçmesidir.
 
Başbakan diyor ya evinize tüpde almayın ozman diye...nasıl bir zihniyet ki bu tüple nükleer enerjiyi aynı kefeye koyabiliyor çok yazık olan gene halkımıza olacak ve feci sonuçlar doğuracak eğer bu proje gerçekleşirse.
 
Geri
Üst