Akü aktarması

Hasan bey bende ilk defa yaptım işte bir hataya düştüm, acaba şimdi sorun varmıdır benim tek derdim o aslında

yaptiginiz hata degil ne güzel iyilik yapmissiniz .ben yillardir her türlü arabamda takviye yaptim hic bir elektriksel sorun yasamadim opelinden bmw sine bir cok arabayla bir cok arkadasa yardimci oldum hic bir sey de olmadi.olmazda.takviye kablom hep en yakin yerde durur gak diyene kosarim guk diyene kosarim hic bir sey olmadi sende kafani rahat tut.

hiçbirşey olmaz yarın birgün akünüz bitse aracı servise cektirmek yerine akü takviyesi yapıp calıstırırsınız..vurdurmak sakıncalı takviye değil

1-sağlam aracı çalıştırın
2-kırmızı maşalardan birini boş akünün(+) pozitif kutbuna bağlayın
3-kırmızı kablonun diğer maşasını çalışan aracın (+) pozitif kutbuna bağlayın
4-siyah maşalardan herhangi birini boş akünün(-)negatif kutbuna bağlayın
5-siyah kablonun diğer ucunu çalışan aracın (-) negatif kutbuna bağlayın ve aküsü boşalmış aracı çalıştırın.
6-araç çalıştıktan sonra önce siyah kabloyu sonra kırmızı kabloyu çıkartın.

Uyarı:1-eğer kablolar değişik şekilde bağlanırsa şarz dinamosu zarar görebilir,
2-bilgisayar donanımlı araçlar için bilgisayar koruyucusuyla kullanılması tavsiye edilir.

Bendeki takviye kablosunun üzerinde aynen böyle yazıyor. bu kurallara uyarak bi kaç defa takviye yaptık sıkıntı olmadı.

birşey olmaz

şimdiye kadar yaşadığım tek sorun aracımdaki orjinal phlips teypin kodu silinmişti..onun dışında bi sorun yaşamadım..

-xenon kullananlar voltj değişikliğinden dolayı beyin hasar görmesin diye xenonları kapatsın
-teyp kodu ve ayarları silinmemesi için teybi kapatın
-anfi-bass varsa aküye giden kabloyu kutup başından çıkarın..

bunlar klıma gelen önlemler..

beyinli arabalarda vurdurma veye takviye yapmak sakıncalı beyni yakar.benim akü bitmişti ve o an araba eşimdeydi.bilmeden takviye yaptırmış allahtan sadece teyp sigortası yanmıştı.o yüzden sakıncalı.

Mustafa bey, siz ucuz kurtulmuşsunuz benim hanımda sabah araba çalışmayınca 4x4 3.7lt. dizel den akü aktarması yapıyorlar olan arabanın beynine oluyor gümmmm :) araba kontak kapalı kapılar kilitli kendi kendine sellektör yapıyor silecekleri çalıştırıyordu. Gören arabanın içine üç harfi bişi kaçmış veya yakıtı nerden alıyorsun? ne koydun bu arabaya? diye dalga geçiyordu. :)))

yaptiginiz hata degil ne güzel iyilik yapmissiniz .ben yillardir her türlü arabamda takviye yaptim hic bir elektriksel sorun yasamadim opelinden bmw sine bir cok arabayla bir cok arkadasa yardimci oldum hic bir sey de olmadi.olmazda.takviye kablom hep en yakin yerde durur gak diyene kosarim guk diyene kosarim hic bir sey olmadi sende kafani rahat tut.

iyilik konusunda tabiki her türlü yardımlaşırım ama dediğim gibi şahsi fikrimdir ne aracıma takviye yaptırırım nede yaparım..yani 150 tl lik bir akü için daha büyük sorunlarla uğraşmak istemem...yani ben önlemimi her konuda alıyorum bunun için yol yardımı v.s.

Geri