Akü Boşalması

Mcburney1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracıma 2 haftadır havaların karlı ve buzlu  olmasından dolayı binmiyordum.bugün biraz gezeyim dedim.aracıma bindim kontağı açtım göstergede hiçbir ışık yanmadı yalnızca ekranda opel amblemi gözüktü birkaç saniye sonra oda gitti.Anahtarı çıkarayım dedim  ama anahtarda  kontakta takılı kaldı tam kapatma konumuna gelmediği için  çıkaramadım. vitesde park konumunda kaldı . Opel yol yardımını aradım. geldiler ve akünün boşaldığını söylediler.Aküye  seyyar akü cihazıyla enerji verdirip çalıştırdılar.Bana akünün bitmemesi için 3 günde bir aracımı çalıştırmamı söylediler. Benim anlamadığım 15 günde bu araçların akü boşaltması normalmi yoksa benim araçta bir sıkıntımı var bilgisi olan yada aynı sorundan  başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Ynt: Akü Boşalması

Aracı 3 gün çalıştırmayınca akünün boşalmasının normal kabul edilebileceğini hiç zannetmem. Akünün boşalması ile ilgili bir iyileştirme vardı sanırım, sizi servisten bu konuda çağırmışlar mıydı?

Eğer akünüz 3-4 günde boşalıyorsa kesin bir sorun var demektir.

Mcburney link' Alıntı:
Arkadaşlar aracıma 2 haftadır havaların karlı ve buzlu  olmasından dolayı binmiyordum.bugün biraz gezeyim dedim.aracıma bindim kontağı açtım göstergede hiçbir ışık yanmadı yalnızca ekranda opel amblemi gözüktü birkaç saniye sonra oda gitti.Anahtarı çıkarayım dedim  ama anahtarda  kontakta takılı kaldı tam kapatma konumuna gelmediği için  çıkaramadım. vitesde park konumunda kaldı . Opel yol yardımını aradım. geldiler ve akünün boşaldığını söylediler.Aküye  seyyar akü cihazıyla enerji verdirip çalıştırdılar.Bana akünün bitmemesi için 3 günde bir aracımı çalıştırmamı söylediler. Benim anlamadığım 15 günde bu araçların akü boşaltması normalmi yoksa benim araçta bir sıkıntımı var bilgisi olan yada aynı sorundan  başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Normal değil ben 28 gün aradan sonra ilkkez bu gün bindin hemde aracım dizel ve çalıştırmadan önce beş kez kızdırma bujisiyle kızdırdım. Yani araç çalışmadan bir hayli akım çekti aküden ona rağmen çalıştı.

Aracınız ayrıca korumaya geçmesi lazımdı. Belli bir amper gücünün altına düşünce otomatik akü korumaya alıyor. Bu sadece bizim araçta bir çok araçta böyle sizin elektirik tetisatında yada başka bir şeyde kaçak yada kısa devre olabilir.

Kesin bir kaçak vardır, daha önce de bir arkadaşımızın akusü garantiden değişmişti
bir kaçak vardı akü de sanırım
Yeni bir araç 3 gün çalıştırmayınca akünün bitmesi diye birşey olmaz
ama araç az kullanılıyorsa zamanla araç çalıştırılmadığında akü zayıflar
ama şu aşamada kabul edilebilir değil..

Yol yardımı mı yoksa kafa karıştırıcı mı belli değil, aküde bir problem var yada kaçak olabilir diyeceğine 3 günde bir aracı çalıştırmak lazım demiş, ilahi yol yardımı sen çok yaşa emi :)

Mcburney link' Alıntı:

benim akümde bozulmuştu şarj edip çalıştırmıştım ilk boşalmasında sonra bir daha yaptı bende çekici istedim aracı götürdük servise normal prosedür 12 saat akü test edilip değişim olup olmayacağı kararı verilecekmiş gibi şeyler anlattılar biraz tatlı tuzlu konuştuk tartıştık kapıştık 1-1.5 saate aracı teslim aldım yeni aküsüyle şimdi bir problem yok. direk düşünmeden gidin ve aküyü değiştirtin 12 saat falan diye sizede zırvalarsalar daha iyi anladıkları dil ile haraket edin. araba bu lazım olmaz olmaz olduğunda da çalışmazsa tenekeden ne farkı kalır ?

yalnız arkadaş 15 gün çalıştırmamış  ve soguk havada. akü zayıflaması kabul edilebilir ancak bitmesi gercekten saçma olmuş. sanırım arkadaşta navigasyon var. eger sonradan takıldıysa çekilen elektrik tesisatında problem var demektir

Geri