akü şarjı düşük olması direksiyon dönüşünü sertleştirir mi?

araçlarımızda eps yani elektrik destekli direksiyon olduğu için aküye bağımlıyız malesef. siz birde vectra b'lerin direksiyonunu görün :D taş taş...

akünün bakımını iyi yaptırmanızda yarar var. En azından şarjını ölçütürün iyi geliyorsa şimdilik değiştirmeyin benim akü 2006 yılından bu yana orjinal bendede sertlik var biraz ama akünün şarjı halen iyi gösteriyor. Akü üzeirndede yeşil ışık aktif :)

benim dizel astranın 60a aküsünü 5 sene sonra 72a akü ile değiştirdim ama direksiyonda zerre yumuşama olmadı. hala sert...

Yalnız aldığım günden beri direksiyon arada bi (2 ayda bir oluyor) yumşuyor. neden böyle oluyor anlayabilmiş değilim...

akünün bakımını iyi yaptırmanızda yarar var. En azından şarjını ölçütürün iyi geliyorsa şimdilik değiştirmeyin benim akü 2006 yılından bu yana orjinal bendede sertlik var biraz ama akünün şarjı halen iyi gösteriyor. Akü üzeirndede yeşil ışık aktif :)

Ah o yeşil ışık... geçen kurban bayramının 3. günü yaktı beni... akü boşalmıştı ama ışık hala yemyeşil yanıyordu... bence ışığa fazla güvenmeyin...

Elektrohidrolik direksiyonlarda bu tip şeyler olabiliyor. Ama tek sebep o olmayabilir. Direksiyon pompası veya hidroliği ile ilgili sorunlar da olabilir...

Geri