alarm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 3ersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

3ersin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
97 model vectra B GL İzmir Torbalı çıkışlı arabam var. Alarm taktırmak istiyorum. Gittiğim elektrikçi anahtarı sustalı hale getiremeyeceğini çünkü anahtarın içinde chip olduğunu keserse arabanın çalışmayacağını söyledi.
Söylediği gerçekten doğru mudur?

O çok anlamıyor heralde çip dediği imobilizer in çipi küçük ayrı bir parça alta anahrrının içinde gördüğün alarmın sustalısının içinde koyarsın aynen çalışmaya devam eder.

image002la9.jpg

sevgili mokia o araba vectra astra deil vectralarda anahtarı kesmen gerekir

Anahtar nasıl görebilirmiyim..
Astra vectra anahtarlar aynı değilmi.

sevgili mokia o araba vectra astra deil vectralarda anahtarı kesmen gerekir

Anahtarı kesmeye kalkan ustanın yanını hemen terk etmenizi öneririm. Çünkü bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayabilir. Cengiz haklı ve gösterdiği yol doğru. Benim aracım da Vectra B anahtarı kesilmedi, orjinal olarak duruyor. İsterseniz resmini ilave edebilirim.

vectra B 97 model anahtarların içinde çip olduğu doğrudur yani?...

sany0955.jpg

Soldaki anahtar Vectra A'ya ait. Anahtarda çip olmadığı için alarm kumandası anahtardan ayrı olarak bulunuyor.

Sağdaki anahtar Vectra B'ye ait. Anahtarın içerisinde çip bulunduğu için alarm kumandası anahtara tanıtılmış durumda.

Son düzenleme:
sany0956.jpg

Vectra B'nin anahtarının iç yapısı.

sany0958.jpg

Cengiz kardeşim hazır yeri gelmişken yeni bir konu açmadan sana bir sorum olacak. Anahtarın içerisinde sol köşede parlak duran soketin içerisine aydınlatma amaçlı ampul yerleştiriliyor. Benim anahtardaki ampul yok. Buraya ampul bulabilirmiyim. Pilin üzerinde voltaj değerini gösteren bir açıklama yok ama pil, Varta'nın V625PX serisi.

yeni ampül ve pili elektronik malzemesi satan yerlerden alabilirsin savaş abi; ben ampülü almıştım zamanında; pili bulamamıştım ,şoklayıp duruyordum; ama ankarada bulunur büyük ihtimalle; ampül 1.5v diye hatırlıyorum....

Geri