Aluminyum radyatöre yama yapılabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omero72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omero72

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar

benim aracın radyatörü sol alt köşeden su sızdırıyor. Geçen sene sadece normal uzunluklarda yol sonrası buhar şeklinde sızdırırken bu sene artık damla şeklinde ve daha sızdırmaya başladı o yüzden artık her araca binişte yaklaşık yarım litre damıtılmış su elkeyip ve bir kerede 5-10km'yi çok geçemeyecek şekilde kullanıyorum.

Artık yenisini bir taktırmayı düşünüyorum ancak yenisi için geçen sene 1100TL dediler Aluminyum dediler, bakımı pek olmaz, kaynak yama yapılmaz dediler. Ben de masrafa girmeden bir danışayım dedim, bu haldeki bir radyatöre yama yaparak kullanmak ne kadar mümkündür? Bu şekilde aluminyuma kaynak yama yaptırıp sağlıklı şekilde kullanan var mı?

Radyatör 2006 fabrika çıkışı ve aracla aynı 122.000km kadar kullanıldı.

Eski araçlarda bakır radyatör kullanılırdi. Tamir edilirdi ama alüminyum olan tamir edilmez. Bu arada 1100 tl istedikleri radyatör altın kaplama mı? Başka yerlerde fiyat araştırması yapın bence.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mishimoto marka alü performans ürünü 400 dolar civarı idi. Yan sanayi 14.19 x 25.06 x 1 in., 1, ölçüleri ise 100 dolar yurtdışı.

Eski araçlarda bakır radyatör kullanılırdi. Tamir edilirdi ama alüminyum olan tamir edilmez. Bu arada 1100 tl istedikleri radyatör altın kaplama mı? Başka yerlerde fiyat araştırması yapın bence.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mazda'nın parçaları böyle; pahalı. Dedikleri gibi tamir edilemez galiba bir tane yeni alıp kafam rahat eder en azından.

Mishimoto marka alü performans ürünü 400 dolar civarı idi. Yan sanayi 14.19 x 25.06 x 1 in., 1, ölçüleri ise 100 dolar yurtdışı.

Y.dışından getirsem dahi pahalıya geliyor, cunku radyatör gibi büyük parçalarda kargo biniyor bu sefer... Ve y.dışındaki her satıcı TR'ye de göndermediği için y.servisten almak daha da uygun oluyor.

Motor konusunda durum ne? Ustası parçası yok deniliyor wankelin? Birde herkes bir km ömrü biçmiş motora

Motor sorunsuz ancak normal motorlara göre çok daha fazla dikkat etmek gerektiriyor sonuçta 10bin devir kadranı olan ve çalışırken elektrikli motor gibi ses çıkaran değişik bir motor. Parça sorunu yok. Ömür konusu tamamen kullanıcıya bağlı. Dikkatli kullanıcı için 100binlerce km, bilmeyen dikkatsizler için 20-30bin km.

alüminyumun kalınlığına bağlı eğer peteklerin olduğu yer değilde düz yüzey yada köşe ise tig kayağı yapılır tutarda küçük sanayide kaynakçılarda var ama dediğim gibi ince olmaması gerek yoksa erir bende makina var ama argon gazıyla torç yok olsa getirirdin birgün benim garajda hallederdik

Sanayide alüminyum kaynağı yapan yerler var, delik kaynak yapılacak düzeyde ise onarım yapılır ama ne derece sıhhatli olur orası tartışılır, zira alüminyum kaynağından yüzde yüz verim almak zordur.

Ben şansımı denerdim.

Benim arabayı bu sebepten dolayı az kullandığım için, geçen hafta sonu bir araba kiraladım ve arabayı kiralayan kişi anlattı, benim aracın her türlü bakımını uygun fiyattan yapılabileceğini ve parçasını ucuza bulunabileceğini. Aluminyum radyatör dedim, "benim yer onu da yapıyor" diyerek aklımı çeldi. Zaten o yüzden konuyu açma gereği duydum hakkaten olabiliyor mu diye. Son gelen mesajlara bakınca olabiliyor galiba. Sızdıran köşede biryer, liftte kaldırıp baktığımda peteklerin olduğu yer gibiydi ancak birkez daha bakmam lazım.

Geri