amortisor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan survivor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

survivor

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar dün arabanın (2004 astra HB) frenlerini kontrol için gittiğimde usta arka amortisorlerin patlak olduğunu söyledi. Nerden anladığını sorduğumda amortisör üzerinde ıslaklık olduğunu söyledi. Amortisor arızası sadece bu şekilde anlaşılırmı? Bunu kendim nasıl anlayabilirim?
Eğer arızalı ise hangi marka amortisor almalıyım? Çok soru oldu ama gazlı amortisörler nasıldır? Tavsiye edermisiniz?
Şimdiden Teşekkürler.

Hepsi gazlı amortisör diye geçer.

orijinal tavsiye etmekle beraber Monroe marka amortisörlere hayır

demem.

amortisör yol tutuşunuzu etkileyen başlıca etmenlerden biridir.

ihmale gelmez. ama 2004 model bir araçta nasıl arıza yapmış bilemem.

sanırım sert şekilde çukura düştünüz.

Amortisör gidik ise bozuk olan taraftan arabaya bastırdığınızda araba fazla şekilde sallanıyorsa amortisör büyük ihtimalle bozuktur. Bozuk olmayan amortisörün üstünden kaportayı salladığınızda araba yaylanmaz sert olarak durur. Esasında düzgün anlatamadım ama dene gör derim

Arkadaşlar dün arabanın (2004 astra HB) frenlerini kontrol için gittiğimde usta arka amortisorlerin patlak olduğunu söyledi. Nerden anladığını sorduğumda amortisör üzerinde ıslaklık olduğunu söyledi. Amortisor arızası sadece bu şekilde anlaşılırmı? Bunu kendim nasıl anlayabilirim?
Eğer arızalı ise hangi marka amortisor almalıyım? Çok soru oldu ama gazlı amortisörler nasıldır? Tavsiye edermisiniz?
Şimdiden Teşekkürler.

amortisör

Arabada beni aşırı rahatsız eden bir durum yok. Arabayla öyle çukura falanda düşmedim.Astraların amortisorlerinin sert olduğunuda biliyorum ama usta arızalı deyince şaşırdım. Söylediğiniz gibi arabayı boşkende salladım öyle kontrolsüz bi sallanma yok . Açıkçası amortisörler arızalımı yoksa ustanın azizliğinemi uğruyoum anlamadım.

bitanesi bana da demişti ıslaklık var değişmesi lazım diye,
2 yılı geçti hala biniyorum :D
lastik değiştirirken de kontrol ettirdim hiç problem yok maşallah dediler :D

Yağlı amortisörlerde ön keçe patladığında içindeki yağ amortisörün üzerine süzülür ve amotisör görev yapamaz olur.Usta sanırım bu yağlanmayı görmüştür.Yol tutuşu açısından amortisörler önemli olduğundan bence kontrol ettirmekte fayda var.

156 ytl serviste orjinal GM ama garanti vermiyorlar nasıl iş anlamadım..

motor kaputunu kaldırın her iki amortisöre de şu işlemi uygulayın :
amortisör kafasının üzerine bir elinizi koyun diger elinizle arabayı aşağı dogru bastırp bırakın tıkırtı varsa bosluk yapmıstır ve degistirme zamanı gelmiştir.

bende de arkaya kilo lu biri biner ken gıcırtı yapıyor amortisorden midir?

motor kaputunu kaldırın her iki amortisöre de şu işlemi uygulayın :
amortisör kafasının üzerine bir elinizi koyun diger elinizle arabayı aşağı dogru bastırp bırakın tıkırtı varsa bosluk yapmıstır ve degistirme zamanı gelmiştir.

arka amortisörler içinde aynı işlemimi yapacağız?

Geri