Hepınıze merhaba;yaklaşık 1 ay önce kaliper sorunu ile ilgili bir başlık açmıştım ama son zamanda olan veri kaybı nedeniyle konu silindi.
Ben de gecen ay kaliper sorununu yaşadım özellikle ön takımlardan bozuk yollarda şangır şangır sesler geliyordu.
Servise gösterdim;ustayla sürüşe çıktı durumu anladı ve gerekli işlemlerin yapılacagını söyledi.Ne gibi işlemler yapılacak diye sordugumda;forumda da sözü gecen GM'nin geliştirdiği özel sıvının sürülecegını,burçların tekrar elden geçeceğını soyledi.Öğleden sonra gelip alabilirsiniz dediler,tamam dedim..
Öğleden sonra gittiğimde;sorunun hala devam ettıgını;ön amortisörlerin garantiden değişeceğini söylediler.İyi dedim değiştirin madem napıyım..Ustaya bunu sorduğumda,astraların bir çoğunda bu ön takım sorununun olduğunu,bu yüzden Gm'nin yeni ve daha sessiz amortisörler geliştirdiğini ve senın de aracına bu amortisörlerden takıldıgını söyledi(tüm değişim işlemlerini bizzat seyrettim;eski ve yeni amortisörler arasında görünüm olarak da farklar var)
Aracı alıp sürmeye başladığımda seslerin tamamen kesildiğini özellikle de ön süspansiyonların çok daha yumuşak oldugunu hissettim;ancak arkadan gelen lokurtular hala devam etmekte..
Bir çok başlıklarda aracın sorunlu olduğu söyleniyor.Benim de mesela şimdi ön konsoldan titreme,kemerin olduğu yerden cızırtılar geliyor.Ama bunlar benım ıcın önemsiz konular.Sonuçta kul yapısı;cözülebilir olduktan sonra çok ta sorun değil..Araçtan keyif alıyor muyum;evet fazlasıyla..Bu segment ve fiyatta iç ve dış görünümü ve yol tutuşu daha iyi olan bir araç ben tanımıyorum..