Analog Klima çalışma sorunu !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şimdi eren34 arkadaşın dedği gibi yaptım ama devir saatinde değişiklik olmadı 900-1000 devir arasında değişen devir saati kilimayı açsamda değişmiyor kalıyor öyle ortadaki tuşu çektiğimde ışık yanıyor baştakinden yanmıyor ampül patlak heralde 1. nin ama klima çalışmıyor galiba , gazı bitebilir falan diye okudum acaba sorun burdamıdır, klimayı tamir ettirmek için ortalama ne kadar bi ücret talep eder ustalar .Valla arabayı alalı beri 1 kuruş bi kenara koyamadım habire masraf çıkarıyor bu araba çok kafam bozuldu sürmekten çekiniyorum artık bişey daha çıkak diye .

Devir saati öle ilk açarken bir oynama yaparki o da elektrikten dolayıdır. 850-900 de durur. Rölantide yükselme olmaz. Eski arabalarda olurdu o rölantinin yükselme işi. Bunlarda elektronik bir ayarlayıcı var...

Benim GSI'ımda (97) devir yükseliyor.

Klima konusuna geri dönersek bir elektrikçiye gidip kontrol ettirin derim ben.Gaz kaçağı varsa içinde gaz olmadığından kompressör yanmaması için sistem kendini çalıştırmaz gazsız.Yada belkide kaçak yoktur gaz vardır kompressörde sıkıntı vardır.Belkide basit bir elektrik hatası.Hem klima hem elektrik işi ile uğraşan bir ustaya danışın derim ben.

Saygılar...

Boşver kardeşim sen, zaten havalar soğuk boşa masraf etme.yazin bakarsin çaresine...

Bu hafta zaten fren disklerini yenilicem klimayada baktırırm eğer çok masraf çıkarırlarsa zaten yaza kalıcak gibi durup duruken dert çıktı başımıza nerden gidip marak edip açtım klimayı bir süre daha kafam rahat gezerdi en azından şimdi her arabaya bindikçe aklıma gelicek :D

Bence dert etmeyin.Corsa B'lerin klima tertibatları çoğu araca göre ucuz.

Saygılar...

Benim GSI'ımda (97) devir yükseliyor.

Klima konusuna geri dönersek bir elektrikçiye gidip kontrol ettirin derim ben.Gaz kaçağı varsa içinde gaz olmadığından kompressör yanmaması için sistem kendini çalıştırmaz gazsız.Yada belkide kaçak yoktur gaz vardır kompressörde sıkıntı vardır.Belkide basit bir elektrik hatası.Hem klima hem elektrik işi ile uğraşan bir ustaya danışın derim ben.

Saygılar...

yazın corsa b gsi sizin aracınızın aynısından aldım ozaman gazı yoktu bastırdık klima calıstı ama gaz bastırmadan öncede açtgımda rolanti değişmesi fan çalışması oluyordu. Tüm kış kullanmadım bugunlerde yeniden açtıgımda önce bir fısss sesi yaptı 1-2 dakka biraz soguttu kapattım. 1-2 hafta geçti bugun gene denedim bu sefer hiç bir ses çalışma rolanti düşmesi - fan çalışması yok sistem gazsız kaldıgından kendini mi kapatıyor böyle bir sistem varmı bizim araclarımızda acaba ?

Geri