Angel Farımın merceği çakıyor, sönüyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan roviss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araya kondansatör bağlat sorun kalmaz

arkadaşlar kondansatör'ün görevi nedir, hiç duymamıştım.

Yani arıza lambası içinse o durumu engelleyen bir kit var zaten. ampülün 1 yıl kit'in de 2 yıl garantisi varmış.yarın ilk iş ampülü kontrol ettiriyorum. çok sağolun.

Son düzenleme:
kondansatör doldur boşalt mantığı ile çalışır enerjiyi depolar ve ışığın ilk açılıştaki ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.balastınıda kontrol ettir

vallahi ben de anlamadım ama sorun ledlerimde olsa sanırım kablolarını tak-çıkar ile çözülürdü. Farları Bi yakıyorum mercek yanıyor, bi yakıyorum mercek sönüyor...
mercek sonuyosa balastandır kardeşim garantısınden degıstır ;)

sorunun ampuldemi balasttamı oldugu anlamak için caprazlama yapmak gerekiyor.

nasıl yapılır:

sol farda sorun var ışık yanıp sönüyor.

sol ampulle sag ampulun yeri değiştirilir bu sefer sag tarafta sorun oluştuysa suanda sagda bulunan ampul sorunludur

eger ampul değişimine ragmen soldaki far yine sorun çıkarıyorsa sol balast arızalıdır

bu gibi durumlarda genelde arızalı olan balasttır.

geçtigimiz günlerde benim sag balast arızalandı firmam istanbuldaydı 3 gün halojen farla gezdim bütün kiti gönderdim.

saolsunlar hem sag hem sol balastı değiştirmişler adamlar ampulude değiştircekmiş ama elektrikci kabloları soydugu için onlar garanti dısına çıkmıs :(

internet üzerinden ankaradan aldıysanız aklıma ilk şaşmazdaki özen ticaret geliyor mallarının arkasında dururlar direk değiştirirler balastı.

Sorunum çözüldü arkadaşlar. Balastım garantiden 2 gün içinde değiştirilerek gönderildi. Katkılarınızdan dolayı çok çok teşekkür ederim. Özellikle Arıza tespiti için.

Geri