Ankara´ya Avrupa ödülü

bekir0606

Kayıtlı Kullanıcı
65-Van
Siteyi ziyaret et
110850.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, daha önce Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi alan Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Avrupa Ödülü'yle Türkiye'de 3 büyük ödüle sahip tek belediye olduğu belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Viyana ve Lahey'in ardından ödülü alan üçüncü belediye olduğu vurgulanan açıklamada, ödülün 10 Ekimde, Avrupa Konseyi Parlamenterleri ve Ankara'nın kardeş kentlerinden heyetlerin de katılacağı Büyükşehir Belediye Meclisinin yapacağı özel bir oturumla Melih Gökçek'e Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luis Marie de Puig tarafından verileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Viyana ve Lahey ödülü 25 yıllık normal süreçte alırken, Büyükşehir Belediyesi 3 ödülü birden 7 yıl gibi bir sürede alan tek belediye olmuştur. Avrupa'da gelişigüzel hatır için verilen bir ödül değil. Bir belediye için Avrupa'nın en önemli konusu. Bunu kazanmışız, bir belediye başkanı için daha başka nasıl mutluluk olur, bilmiyorum'' dedi.

''AVRUPA ÖDÜLÜ''-

Komitede yapılan oylamaya, Almanya, Fransa, Macaristan, İtalya, Polonya ve Türkiye'nin önerdiği kentler katıldı. İlk oylamada Fransa ve Almanya'nın önerdiği kentler 6'şar, Türkiye'nin önerdiği Ankara ise 7 oy aldı. Son oylamada komite üyelerinin tamamının desteğiyle, bu yılki ödülün Ankara'ya verilmesi kararlaştırıldı.

Büyük Avrupa ödülü kupası ile birlikte verilen şiltin üzerinde ödülü kazanan her belediyenin adı yer alıyor. Ödülün diğer parçaları ise bir bronz madalya, ödül beratı ve ödülü kazanan belediyedeki bir veya birden fazla gencin Avrupa'da yapacağı gezide harcanmak üzere verilen bir burstan oluşuyor.

Bende şimdi haberlerde gördüm.

Ne diyelim ki, Tebrik edelim bari :D

nesiyle almış çok merak ettim köstebek yuvası yollarıyla mı :confused:

bence çatır çatır hakediyor tebrik etmek lazım köprülü kavşaklarıyla,doğalgazlı(Hatta son zamanlarda hemde klimalı)otobüsleriyle,ben çok beğeniyorum 10 numara bir metromuz var kısacası metrosuyla,Yeşil alanlarıyla,aile yaşam merkezleriyle vs.vs. sayamadığım bir sürü güzellik var bence bu artılarıyla ödülü hak ediyor tabiki (-) yönleride mevcut

bence çatır çatır hakediyor tebrik etmek lazım köprülü kavşaklarıyla,doğalgazlı(Hatta son zamanlarda hemde klimalı)otobüsleriyle,ben çok beğeniyorum 10 numara bir metromuz var kısacası metrosuyla,Yeşil alanlarıyla,aile yaşam merkezleriyle vs.vs. sayamadığım bir sürü güzellik var bence bu artılarıyla ödülü hak ediyor tabiki (-) yönleride mevcut

alt ust gecitler tamam da, ben bu metro isine katilmiyorum acikcasi...

bu ankara metrosu
metroguz.gif

bu da paris metrosu
metromap.gif

bütün olarak görüp raylı sistem taşımacılık olarak düşünürsek Ankarayla birlikte ve son yapılacak eklemelerle birlikte her ne kadar Paris Metro hattı gibi olmasada şehrin neredeyse bütün önemli noktalarına raylı sistemle ulaşılabiliyor savaş abi bunun içine banliyö trenlerini katmıyorum her ne kadar kötü olsada son güncellemelerle biraz Ankaray gibi olmuş geçen bir tanesini gördüm
genel_hat.jpg

Ankara'ya bir sürü ödül veriliyor ama bence Ankara'da belediyecilik anlamında yapılan uygulamalar ödülleri hak etmiyor. Ankara'nın Avrupa ödülü aldığı yerde Eskişehir'in Kainat ödülü falan alması lazım sanırım...

Türkiye'nin başkenti olacak Ankara'da, kırmızı ışıkta duran yok. Önce buna bi çare düşünsünler.
Yeni emniyet müdürü iyi başladı, kontroller baya sıkı tamam ama ne çare.

Dolmuşçular, taksiciler tam it sürüsü. Hepsi için geçerli değil tabi; ama bu bir gerçek. Artık taksinin geçiş üstünlüğü ambulanstan önce. Şerit değiştirmek için, kolunu camdan çıkarması yetiyor ayıların. Sinyal falan hikaye. Trafik Allah'a emanet, İstanbul'dan farkı yok Ankara'nın.

Son düzenleme:
Türkiye'nin başkenti olacak Ankara'da, kırmızı ışıkta duran yok. Önce buna bi çare düşünsünler.
Yeni emniyet müdürü iyi başladı, kontroller baya sıkı tamam ama ne çare.

Dolmuşçular, taksiciler tam it sürüsü. Hepsi için geçerli değil tabi; ama bu bir gerçek. Artık taksinin geçiş üstünlüğü ambulanstan önce. Şerit değiştirmek için, kolunu camdan çıkarması yetiyor ayıların. Sinyal falan hikaye. Trafik Allah'a emanet, İstanbul'dan farkı yok Ankara'nın.

Aynen abi. Hayatımda ilk kez Şubat-Mart ayları arasında Ankara'ya geldim arabayla o nedir öyle taksiciler,Minibüs şöförleri falan tam Ök.z . Hemen babam dedi bulaşma bunlara ezer geçerler falan diye. Sonra anladım ki İstanbul'daki Şöförler baya insaflıymış. Ama ahdım vardı yaptığı harekete çok kötü karşılık verdim şerit kavgasında :D

Ankarada eskiden çok dikkatimi çekmişti. Işıkta bekliyorsunuz kırmızı yanıyor sağa döneceksiniz adam arkanızdan yürü diye korna çalıp selektör yapıyor, sürekli her ışıkta böyle. Lan kırmızı yanıyor, nereye yürüyeyim :) var mı hala bu olay ?

Geri