antifiriz oranı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VECTRA99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VECTRA99

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. geçen hafta yola çıktım, balıkesire.havanın çok soğuyacağını bilseydim çıkmazdım. dün sıcaklık -8 e indi sabaha karşı. arabam normalde kapalı otoparkta duruyo. ama birkaç gün -5 in altında kaldı. otoparkta duruyo ve hiç su eksiltmiyo dolayısıyla su eklemediğim için antifirizini de kontrol ettirmedim kış başında.1-2 sene önce ustanın biri bakmıştı ve sanırım -12 ye kadar dayanır demişti ama tam hatırlamıyorum.kısacası acaba donmuşmudur suyu tereddüt ediyorum ve tedirginim. bugün 3 saat yol geldim bişey yok ama yani bi hasar oluşmuşmudur caba bilmiyorum. olayı değerlendirirseniz sevinirim.

az ya da çok donmuş olsa ne olur?hemen belli olur mu?araba çalışır mı sonradan çözülünce?yani donma olayının aslı astarı ve sonrasındaki gelişmeler nasıl yansır bilmiyorum?

Eger motor suyu donmuşsa hemen bellli olur, motor bloğu falan çatlar heleki 3 saatlik yol yapmışsın. Eğer motor bloğu çatlasaydı bu yolculuktan sonra motorda su kalmazdı ve hararet kırmızı çizgiye gelirdi. Böyle bi sorun yoksa hiç korkmayın motorunuzda bi sorun yoktur.

peki bu çatlama o anda belli olmayacak ya da o anda ortaya çıkmayacak küçük kılcal çatlaklar olup, sonradan ortaya çıkabilir mi? ya da her donma mutlaka blok çatlamasıyla mı son bulur? Çatlatmadığı durumlar yok mu?

3 saat yolculuk yapmışsınız, kılcal çatlakta olsa mutlaka araba su eksiltir ve hararet yapardı. Zaten motor bloğunun üstünde genleşme tapaları vardır, eğer su donsaydı onlarda atardı ve motor çalışıp ısınınca oradanda baya bi su çıkardı. Onun için motorunuza birşey olmamıştır. Çünkü dediğim gibi kılcal çatlak bile olsa o araçla 3 saat yolculuk yapamazsınız.

bide silecek suyu bitmişti. bittiği halde birkaç kez cama su atmayı denedim.belki bitmemiş, tıkanmıştır diye.su yokken su atma motoru yanar mı acaba?ben cam suyuna saf camsil koyuyorum. hiç su yok.camsilin kaç derecede donduğunu bilen var mı acaba?

bide silecek suyu bitmişti. bittiği halde birkaç kez cama su atmayı denedim.belki bitmemiş, tıkanmıştır diye.su yokken su atma motoru yanar mı acaba?ben cam suyuna saf camsil koyuyorum. hiç su yok.camsilin kaç derecede donduğunu bilen var mı acaba?

camsil?? ilk kez duyuyorum

antifirizi ihmal etme derim. motor donarsa bittiigni andır hayatının pişmanlıgını yasarsın :)
5 6 tl civarı antifirizli cam suyu var onları kullan derim. ismini bilmiyorum o kaputun üstündeki cama su sıkan şeylerin ucuna igne sok cogunlukla oralar donuyor.

Geri