araba almak satmaktan daha zor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cedoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
fransız arabasının özellikle de pejonun eskisi alınmaz bence. corsa veya biraz daha zorlarsanız getz öneririm.

Kadett verelim 10.000 TL'ye :D
Şaka bir yana abi 10 liraya Opel corsa almanı tavsiye ederim.Otomatik olması şartmı ? ben sürekli sahibinden'de araştırdığım için,sanada araba bakabilirim istersen ?

aslında otomatik olması şart değil . hanım 2 gün pratik yapsa kullanır ki ilk arabamız manuel di. arabalara bakıyorumda hepsinde aynı şey yazıyor.

"sahibinden full, yetkili servis bakımlı, km si oynanmamış , boya , darbe, değişensiz, garaj arabası...... maşallah memleketimizde bütün 2 el arabalar sıfır ayarında yandık samanlıkta iğne aramaya benziyor bu iş:D

not: full olanlar 2 cam otomatik olanlar......

Geçen haftaya kadar benim kafamda çok karışıktı.10.000 civarı eşimin kullanabileceği yani otomatik vites , hidrolik direksiyonlu bir araç için epey bakındım. 11,700 tl ye 99 model polo hb (6n) aldım. Çift hava yastığı , klima , hidrolik direksiyon, abs var. 1.6 motor çekişi gayet iyi. Tam oto. olduğu için vites geçişleri sorunsuz.Kullanması keyifli yumuşacık bir araba. Yakıt son ölçümüm geçen hafta km ye 500 bin yakmış. Eksileri ise ; bogaz kelebeği kirlendikçe stop ediyor ara sıra.Ama temizlemesi çok basit kendim temizledim.Parçaları bulunduğum yerde çok pahalı ama internette daha uygun. Cam fıskiye motoru arızalıydı burda 70 tl ye değiştim internette 20 tl ye buldum. Ara sıra abs ışığı yanıp sönüyor tekerleklerdeki sensörlerden dolayı. İnternette tanesi 25 tl ye var. Bir de plastik kalitesi kötü, klima ızgarası kırık ama komple değişiyor çıkma alınmassa sıfırı 300 tl filan.

Geçen haftaya kadar benim kafamda çok karışıktı.10.000 civarı eşimin kullanabileceği yani otomatik vites , hidrolik direksiyonlu bir araç için epey bakındım. 11,700 tl ye 99 model polo hb (6n) aldım. Çift hava yastığı , klima , hidrolik direksiyon, abs var. 1.6 motor çekişi gayet iyi. Tam oto. olduğu için vites geçişleri sorunsuz.Kullanması keyifli yumuşacık bir araba. Yakıt son ölçümüm geçen hafta km ye 500 bin yakmış. Eksileri ise ; bogaz kelebeği kirlendikçe stop ediyor ara sıra.Ama temizlemesi çok basit kendim temizledim.Parçaları bulunduğum yerde çok pahalı ama internette daha uygun. Cam fıskiye motoru arızalıydı burda 70 tl ye değiştim internette 20 tl ye buldum. Ara sıra abs ışığı yanıp sönüyor tekerleklerdeki sensörlerden dolayı. İnternette tanesi 25 tl ye var. Bir de plastik kalitesi kötü, klima ızgarası kırık ama komple değişiyor çıkma alınmassa sıfırı 300 tl filan.
Abi boğaz kelebeği ya farklı yerlerden benzin alıyorsan yada 97 oktan gibi katkılı yakıtları kullanıyorsan kirlenir.Bu yakıt deposuna konan temizleme sıvılarıda işini görür.Ben 97 polo kullandım boğaz kirlenmesi dışında anahtar vurulmadı motora.Bakımlarını aksatmassan sorunsuz arabalardan biridir abi güle güle kullanmanız dileğiyle

O paraya uno tavsiye ederim. (Kulalndık , şehiriçinde gayet iyi , çarptılar derdi yok iç acımaz.)Çünkü , astra f gibi araçlar alırken ucuz da olsa yedek parçaları 10bin tl lik bir araç için oldukça pahalı bence.Aracı kullanım amacınız belli.Minimum masraf çıkaran / masraf çıkardığında cebinizi yormayacak bir makina almak daha iyi olur düşüncesindeyim.Bir de şu açıdan bakalım. (Uzun yola gitmediğinizi ve yüksek denebilecek hızlara çıkmadığınızı varsayarsak) Maddi bir hasar olduğunda parça bulunabilirliği ve bulduğunuzda da onarırken cebinizi yormaması gereken bir araç almanız gerektiğini düşünüyorum.

Astra F yedek parçaları sanılanın aksine çok ucuzdur.

Abi boğaz kelebeği ya farklı yerlerden benzin alıyorsan yada 97 oktan gibi katkılı yakıtları kullanıyorsan kirlenir.Bu yakıt deposuna konan temizleme sıvılarıda işini görür.Ben 97 polo kullandım boğaz kirlenmesi dışında anahtar vurulmadı motora.Bakımlarını aksatmassan sorunsuz arabalardan biridir abi güle güle kullanmanız dileğiyle

Teşekkür ederim Onur, aynen dediğin gibi farklı yerlerden 97 oktan benzin aldım. Yakıt deposuna konan temizleme sıvısı aşağıda ki gibi bir ürün mü ;
http://www.hepsiburada.com/Liste/so...s.aspx?productId=otson515100&categoryId=26005

Alırken tanıdıklar karşı çıktı alınmaz sorun çıkarır diye ama işte dedik gene alman arabası olsun :)

Geri