Araba kendisi gidiyor :S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
peki benim 2000 model corsa da ayğımı 1 veya 2. viteste gazdan kestimmi araba sanki sandaldaymış gibi sarsıyor. daha çok 1. viteste. bu nedendir. sorunlu bir durum mu?
rölantinde problem var,
ustalara müracat

şahin,doğan,kartal,lada samara,toros,skoda favorit,tipo,tempra,volkswagen kaplumbağa v.b. gibi arabalarda yokuş çıkarken veya düz yolda giderken,stop etmemek için otomatik olarak motor devrini yükseltiyorlar mı?
ben bu araçları kullandım,ben kullanırken böyle birşey görmedim.ya bende birşey vardı yada o araçlarda elektronik işletim sistemi olmadığı için böyle bir kabiliyetleri yoktu.
hakkını yememek lazım babamın fiat albea multijet'de 1. viteste 1000 devrin altına düşünce kendisi gaz veriyor ama 2.viteste de denedim,tekliyor.(elektronik işletim sistemi var tabiki)

hiç farketmez arabanın çalışır durumda kalması için en az belli bir devirde çalışması gerekir. bu genelde 800devir/dakikadır. işte araba vitesteyken çok çok yawaş debriyajdan ayağını çektiğinde o relanti devri stop ettirmeden arabayı hareket ettirir. ama normal gaz verdiğin şekildeki hızda çekersen stop eder. relanti devri yeterli gelmez.

yani hangi araç olursa olsun relanti devri arabayı kaldırır

hiç farketmez arabanın çalışır durumda kalması için en az belli bir devirde çalışması gerekir. bu genelde 800devir/dakikadır. işte araba vitesteyken çok çok yawaş debriyajdan ayağını çektiğinde o relanti devri stop ettirmeden arabayı hareket ettirir. ama normal gaz verdiğin şekildeki hızda çekersen stop eder. relanti devri yeterli gelmez.

yani hangi araç olursa olsun relanti devri arabayı kaldırır
peki yokuş çıkarken ayağınızı gazdan çekince, motor 1000 devirin altına düşünce aracın elektronik beyninin bunu algılayıp,arabanın bu motor devrinin altında stop etme riskinin olacağını ve rölanti regülatörüne gaz kelebeğini biraz açması gerektiğini bildirip;siz gaza basmasanız bile aracın kendiliğinden gaz vererek motor devrini 2000 devir civarına çıkararak aracın stop etmeden yoluna devam etmesini sağlaması olayı her araçta olurmu?

ben arabanin gömülme ihtimalinin olduğu yerlerde karda, çamurda gaz vermeden kalkarım. cok faydali. aklınızda bulunsun

2. vitese takıyorum ayağımı gazdan çekince araba 1000 devir civarında kendi kendine gidiyor.

sürücü kursunda ilk öğretilen şeylerden birisi

peki yokuş çıkarken ayağınızı gazdan çekince, motor 1000 devirin altına düşünce aracın elektronik beyninin bunu algılayıp,arabanın bu motor devrinin altında stop etme riskinin olacağını ve rölanti regülatörüne gaz kelebeğini biraz açması gerektiğini bildirip;siz gaza basmasanız bile aracın kendiliğinden gaz vererek motor devrini 2000 devir civarına çıkararak aracın stop etmeden yoluna devam etmesini sağlaması olayı her araçta olurmu?

ahanda o olmaz işte. o otomatik viteslerde olur. belli oranda kavrama yaptırıp aracı yokuşda geri kaçırmadan tutar. manuelde olmaz. eğer sendeki olay oysa. onda bi sorun var demekki

abi benim arabada bir sorun yok.vectra b lerin hepsine bu sistemi koymuşlar.
yokuşda geri kaçırmıyor demiyorum.yokuş çıkarken,seyir halindeyken ayağını gazdan çeksende aracın stop etmesini önleme sistemi devreye girip,aracın stop etmeden ilerleyebileceği bir devire kadar elektronik beyin kendisi gaz veriyor.

Geri