Arabam pert oldu bi yardim edin

arkadaşlar çok teşekür ederimn verdiğniz linklere daha öncede bakmıştım bende dediğniz gibi yaptım ama araba 2 . kez pert olduğu için yapmiyorlar ayrıca bi türlü fiatta yukseltmediler şimdi açıkçası şaşırıp kaldım çünkü biraz baktım tam bi fiat araştırması yapamadım mesela bu gün 2004 reno clio pert olup yaıldıktan sonra kaç lira eder tam bi fikir sahibi olamadık ki ona göre dava açabilelim mesela diyelim bu gün pert olmuş arabanın değeri 7000 ile 9000 arası ise davayı kaybederim ama yok 9000 ve yukarı ise kazanırım bundan tam bi araştırma yapamadık

fiyatı 8000 tl ancak o aracın pert olmuş, yani tamir edilmemiş fiyatıdır. siz en iyisi aracınızın pert edilmemesini ve orginal parçalarla tamir edilmesini talep edin. zaten yakın geçmişte ticaret bakanlığı kasko şirketlerine bir uyarıda bulunmuştu. pert aracın zaten kasko şirketi tarafından kaskolanmaması ya da uyarılarda bulunulması gerekiydi. allah bu iş için kolaylık ve sabır versin size

bundan 2 sene önce eniştem astrayı pert etti ve kaskoda gözüken değer 19000 tl idi bize 15000 gibi bir teklif yaptı tabii ki bizim ki bunu kabul etmedi ve bize bu değerin ayn model ve donanımdaki araçların fiyatlarını araştırıp o dönemdeki aracın değerini ortaya çıkartıklarını belirtti
eniştede 2 gün boyunca bulduğu tüm internet sitelerine girdive değer araştırması yapıp bunları kaydetti ve sigorta şirketine gönderdi ortalama o zamn 17.750 gibi bi rakam çıktı 17.500 gibi rakam aldı
sigorta şirketleri ile pazarlık yapın konuşun ve sıkıştırın pert olan bir araç kasko yapılamaz kasko yapan şirket baştan işlem hatası yapmış ve de araç en son kaza geçirdiğinde de aracınız daha önceden pert olmuş deme şansı yoktur direk mahkeme yebaşvurup hakkınızı arayınız derim bennn

alah kolaylık versin gecmiş olsun.

bizim bi arkadaş 4 ay önce galeriden bir araç aldı , noterdende devrini yaptıktan sonra turkcele kaza raporu için mesaj attı , aracın pertten çıkma olduğunu anlayınca hukukculara başvuru yaptı ama bir sonuç alamadı , çünkü noterdeki satış sözleşmesinde söyle bir madde bulunuyormuş . araca baktırdım , bütün kusurlarıyla aracı kabul ediyorum o yüzden hukuki konudan birşey çıkcacığını zannetmiyorum ama kasko şirketinden biraz daha para talep edebilirsiniz

Kasko bedelinin %70 değeri baz alınıyor...Ama şirketlerde değişkenlik gösterebiliyor bu durum...Bence sigorta şirketleri bu gibi durumla çok karşılaştıkları için ,kanuni yönünü iyi araştırıp sigorta şirketinin karşısına sağlam çıkmak gerek...

Geri