Arabami çaliştiramiyorum.lütfen yardiiiimmmm

Akünüz daha yeni şarj dinamosuna bakılacak

ilginize teşekkürler arkadaşlar bugün bi elektrik ustası getirdim.aküyü ölçtü akü tamamen boşalmış, takviye yaptık araba çalıştı. akü bu gece şarjda kalacak daha sonra tekrar bakacağız.korkmuştum immo. kilitledi falan diye şükür değilmiş.araba çalışınca rahat bi nefes aldım.çünkü bulunduğum yerde hiç opel servisi yok.servise götürmek büyük sıkıntı. herkese iyi günler

akü neden boşaldı kii yeni aldığınızı belirtmişsiniz bence şarz dinamosunu da kontrol ettirin

evet sebebini bulmamız gerekecek.sebeplerini ayrıca araştıracağım.şimdilik arabanın çalışması benim için sevindirici.

bu sorunun tekrarlamaması için nedeni bulunmalı bagaj açık kalmış olabilir farlarrr ????

herşey mümküm açık kalan bişeyler, şarj dinamosu v.b bir sürü ihtimal...

kardesim,
yazismalarina bakarak diyorum arabanda hic birsey yok :D akün bosladi cünkü kisa mesafe calistir kapat...akün dolmaya firsat bulamadi sen onu boslattin...doldurtur cik sööööööyle bir turla gece degil ama yani farlar acik olmasin akün iyice dolsun....
ama kisa mesafe derken 4-5 km diyorsan o zaman is degisir... o zaman problem sarj dinamosu reglerinde veya reglerdeki kömür bitmistir.ama dedigim gibi sen beni dinle akünü doldur turla :D
göreceksin birsey yok arabanin masallah :D
o paranla o sirin kizina bir cikolata al
öptüm onu

tavsiyelerin için teşekkür ederim.en son ayın 25 inde ankaradan geldim yaklaşık 160 km. ondan sonrada bikaç sefer 2-3 km.lik mesafeler yaptım.2-3 gün hiç çalıştırmamıştım. dün açlıştırmak istedim ama olmadı.bir haftada hemen bitermi acaba bilemiyorum.aküyü bi şarj etsinler ondan sonra dinamoya falanda bi bakıtırız artık.kızım adınada teşekkür ediyorum sizlerinde varsa Allah bağışlasın Acılarını göstermesin.

Şarj dinamosu sorunu olabilir, değilse kaçak ihtimalini gündeme getirmek lazım. Yani kapandığı halde ışığı sönmeyen bir bagaj, torpido gözü, ya da çok farklı bir komponentte kaçak akım olabilir. Dinamo şarj eder, akü yenidir ama birkaç gün kullanılmayan araç aküsü boş olarak bulunur, çünkü bir yerde yangına sebep olmayacak kadar küçük ama 48-72 saatte aküyü bitirecek kadar büyük bir kısadevre vardır.

(Bu arada LPG varsa, LPG komponentlerinden kaçak akım olabilir buna da araştırın)

evet aracımda lpg mevcut uyarılarınızı değerlendireceğim.

Geri