Arabayı yıkarken ya da yıkatırken nelere dikkat etmeliyiz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan manisa45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
En Güzeli ;) Arabamı kendim yıkamaktan bende çok zevk alıyorum. Yavaş yavaş :D Ben 3. katta oturuyorum.Su saatinin oraya musluk yaptırdım bende aynı şekilde kullanıyorum :)

:D en güzeli. kaça yaptırdın musluğu :D

Boya koruma ve iyileştirme işleriyle uğraşan yerlerde elemanların kullandıkları elektrikli cihazlarla araçlara dairesel hareketler uygulayarak boya koruma işlemi yapılıyor.Bence sakıncası olmamalı..Yıkarken bile süngeri ben dairesel şekilde kullanıyorum serkan abi...

Dikkatli okursan yıkama sonrası kurulamadan bahsediyoruz ;) Boya koruma veya polishing cihazlarının hareketlerinden değil...Sence sakıncalı olmamalı ama oluyor işte, hare yapıyor, adamlar hare yapmasın diye dairesel hareketlerle kurulamayın diyor. Hatta polishing veya waxlama sonrası bile temizlerken çizgisel hareketler kullanılır...Gerçi sen daha iyi bilirsin ama videoya da bir göz at derim ;)

watch

arabanizi yikarken durulama suyuna biraz bulasikmakinasi parlaticisi koyarsaniz aracinizda kirec suyu izi kalmaz :D

Valla şaşırdım kaldım. Kolonyalar, bulaşık makinası parlatıcısı. Öğrecek çok şeyimiz var.

Dikkatli okursan yıkama sonrası kurulamadan bahsediyoruz ;) Boya koruma veya polishing cihazlarının hareketlerinden değil...Sence sakıncalı olmamalı ama oluyor işte, hare yapıyor, adamlar hare yapmasın diye dairesel hareketlerle kurulamayın diyor. Hatta polishing veya waxlama sonrası bile temizlerken çizgisel hareketler kullanılır...Gerçi sen daha iyi bilirsin ama videoya da bir göz at derim ;)

watch

Estğ Serkan abi..Ne haddime size antitez sunmak..Yani demek istediğim hafif nemli bezin aracı kurularken dairesel hareketlerin cizmeyeceğini düşünmüştüm.Ama işin aslını sizden öğrendim ;) bundan sonra ben d ifade ettiğiniz gibi banyosunu yaptıracağım aracıma :D zaten seçtiğiniz aracın modeli, değiştirdiğiniz özellikler ve teknik detaylara bakılırsa bu işin ehli olduğunuz belli oluyor...Bilgilerinizi bizlerden esirgemezseniz çok memnun olurum..Paylaşım için tekrar teşekkürler ;)

Son düzenleme:
Yok kardeş ehli olduğumdan falan değil benimki merak ve titizlik. Ben de internetten araştırdım öğrendim, işin doğrusunu uygulamaya çalışıyorum. Benim gibi aracına meraklı arkadaşlarımın da doğru yolda ilerlemelerini isterim. Kurulama konusunda öyle şeyler var ki, bırak dairesel çizgisel hareketi adamlar aracına hiç dokunmadan kurulamaya çalışıyor, çünkü her dokunuş mikron seviyesinde olsa bile çiziklere sebep oluyor. Mesela hava tutarak ve en ilginci de su ile kurulama teknikleri falan var.. Dairesel hareketin yanlışlığına çoğu araçta güneşin altında güneş yansıması olan kısımlarda gördüğün dairesel çizikler ve harelerden yola çıkarak ta karar verebilirsin aslında. Belirli bir yönde olsa o kadar görünmez ve dikkat çekmez, onun için düzgün hareketlerle kurulama temizleme yapılıyor. Çok bilmişlik olarak algılanmasın, daha doğrusu mantıklısı olursa onu yaparız, maksat paylaşım...

arabanizi yikarken durulama suyuna biraz bulasikmakinasi parlaticisi koyarsaniz aracinizda kirec suyu izi kalmaz :D

Evet bu çok mantıklı ben de hep düşünmüşümdür, hatta silecek suyuna eklemek falan da olabilir.Ama durulamada hortum ve hortum ucu ile az da ola basınçlı su tutmanın zevki bir başka oluyor :rolleyes:

Serkan sen bence bir de meguiarsdan bez al biraz pahalı ama mükemmel sonuç alırsın ben bu bezin farklı daha ucuz bir markasını kullandım onda bile harika sonuç aldım.
http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=76

Biraz Daha Ucuzunu Buldm :D http://www.hepsiburada.com/Liste/me...ils.aspx?productId=otm852000&categoryId=26001 Bu Arada Araç Yıkamak İçin Hangı Süngeri Tavsıye Edersınız Bır Arkadaşımız Musluk Ucundan Bahsetmıs Benımde Almam Gerekıyor Nerden Alabılırım Şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri