Araç Alım-Satım Hakkında Fikir

Benim kuzende bu işi yapıyor 3-5 kazanıyorum diyor.ankarada yaşamasına rağmen il il gezip aracı Alıp geliyor.

Kötü zaman seçimi. Hem sınava hazırlanıyorum dediğin için hemde araç piyasasından dolayı. Ne güzel diyosun 30a satmasam on daha koysam falan diye ama takip et piyasa çok durgun. Üç beş aşağı verdikten sonra her araba satılıyor ama elinde belli parası olan az da piyasadan haberi olan şu zaman mecbur kalmadıkça araba almıyor. Ki sen diyorsun ticaretini yapayım. Bence normal ekmeğini çıkaracağın işini eline alınca giriş bu işlere. Bakarsın piyasa canlanır, tecrübe edineceğin olanaklar çıkar karşına ters yüz olmazsın.

teşekkür ederim görüşünüz için. ileride de galerici olma hayalim vardı o yüzden de biraz acele ediyorum ama dediğiniz gibi piyasayı bilmiyorum. heralde dediğiniz gibi bu işe girişmek için yanlış zaman. yazın araba alım satım işiyle uğraşan biryerde çalışmak istiyorum bakalım zaman göstericek tekrardan teşekkür ederim fikirleriniz için

Benim kuzende bu işi yapıyor 3-5 kazanıyorum diyor.ankarada yaşamasına rağmen il il gezip aracı Alıp geliyor.

bende başlamak istiyorum da tek korkum beceremezsem elimdekinden de olcam korkusu araç piyasasını detaylı araştırmaya başlicam her marka her model :) teşekkür ederim

Yilda belli sayida arac alip satan esnaf gibi vergi odeyecek diyolardi bi ara. Yasasi cikti mi bilmiyorum

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

19 yaşındasın ve ileride galerici mi olmak istiyosun.yapma lütfen oku hakim savcı falan ol ve araçların km sini düşüren galericilerin icabına bak bence

bu işi yap kardeşim. dilerim muvaffak olursun ama sakın elindeki aracını satma. zaman içinde bahsettiğin reno kuş vs serileriyle başla başka bir kaynak bulup devam et. ama o ilk sıfır aracını, km si düşük sakladığın aracını sakın satma. emin ol ileride o araçtan çok fazla maddi kazanç sağladığın gibi iyi ki de şimdiye dek satmamışım diyeceksin.

istedikten sonra vakti gelmiş demektir benim için. Şuan araç piyasası zirve durumda olduğu için emsallerine baktım 35 isteyen bile var. o fiyat aralığında 2007 2008 jetta bile bulunabiliyor. Belki güzel bir fırsattır diye düşündüm görüşünüz için teşekkür ederim

Sen olsan 11 yaşında, orta kalite bir araca 35.000 TL verir misin?

İlla bu işi yapacağım diyorsan;

- Elindeki aracı satma,
- İşe ufak bir bütçe ile başla, Yerli Ford Taunus, Tofaş (Renault seni üzer, zira hem kendisi daha pahalı hem yedek parça onarım giderleri diğerlerinden pahalı) bu iş için daha uygun. 3-4'e alınan bir araç ile 30-35'e alınan bir araçtan edebilecek kar/zarar aynı olmaz. Acemiler için riski düşürmekte fayda var.
- İkinci el araç alan/satan birisi mekanikten, kaporta boyadan, piyasadan iyi anlayacak, güzel bahaneler bulacak, iyi yalan söyleyecek.
- Araçları üzerine almanın belli bir masrafı, üzerine almamanın riski olduğunu unutma.
- Aracı alırken ucuza almalısın.
- Dökük bir araç alıp toplatıp satarım dersen hayatının en büyük hatasını yaparsın.

Sen olsan 11 yaşında, orta kalite bir araca 35.000 TL verir misin?

Abi şahsen ben vermem ama veren insan çok her araç bir değil çok seven var kopamayan var bildiği için alan var çok alıcısı var.Astra g nin facebook grubunda da denk geliyorum insanlar artık 98 99 model arabalara 28 - 30 istiyorlar geçen 40 milyara astra g gördüm sahibinden de alıcısı varmı bilmiyorum sahibinin istediği fiyat eleştirmek bana düşmez ama demek ki piyasa artıyor. emsal hondalara bakıyorum sadece sac ve motordan ibaret olan 0 güvenlik 0 donanım olan arabalar bile 30 35 den gidiyor. Ülkenin durumu da şu vaziyetteyken ne arabamı satarım ne araba alırım yarın ne olacak belli değil Cenk bey de çok haklı üçkağıtçı çok piyasada o zamanlar combomuzu yeni almıştık adama güvenip sorunsuz diyip şimdi haydi bakalım bugün neresi bozulacak diye bekliyoruz. Kendi elimdeki aracı satmak gerçekten mantıksız çünkü sevdiğim kullandığım araç. Şuan para biriktirmeye başladım reno veya kuş serileriyle başlamayı düşünüyorum. Ülkede bir an önce rayına girsede önümüzü görsek ne yapcağımıza karar verebilsek. Ev satmak istiyoruz kimse parasını harcayamıyo yarın ne olacak belli değil teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

İlla bu işi yapacağım diyorsan;

- Elindeki aracı satma,
- İşe ufak bir bütçe ile başla, Yerli Ford Taunus, Tofaş (Renault seni üzer, zira hem kendisi daha pahalı hem yedek parça onarım giderleri diğerlerinden pahalı) bu iş için daha uygun. 3-4'e alınan bir araç ile 30-35'e alınan bir araçtan edebilecek kar/zarar aynı olmaz. Acemiler için riski düşürmekte fayda var.
- İkinci el araç alan/satan birisi mekanikten, kaporta boyadan, piyasadan iyi anlayacak, güzel bahaneler bulacak, iyi yalan söyleyecek.
- Araçları üzerine almanın belli bir masrafı, üzerine almamanın riski olduğunu unutma.
- Aracı alırken ucuza almalısın.
- Dökük bir araç alıp toplatıp satarım dersen hayatının en büyük hatasını yaparsın.

abi çok teşekkür ederim tavsiyelerin için aslında piyasanın çok altında neredeyse çöp kıvamında bir tofaşla başlamayı düşünüyordum sebebi ise sanayide güvendiğim bir usta var hem orada hem diğer ustalara sora sora göre göre işi öğrenmekti. Şimdi sen dökük araba alırsan hayatının hatasını yaparsın diyince gözüm korktu. Atıyorum 3 4 bin liraya sadece gidebilen heryeri arızalı dışı berbat bir araba alsam başıma neler gelebilir? tek korkum motor konusu

Geri