Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mart ayından beri Astra aracımızı kullanmıyordum. Dün tekrar kullanmaya başladım. Arkadaşın dediği aklıma gelince değerlere göz attım. Evet araç N de ve bütün cihazlar kapalıyken rölantide anlık yakıt tüketimi 0,5 ile 0,7 arasında geziniyor, D de ise 0,7 ile 0,9 arasında tüketim değerleri gösterdi (araç 10.600 km de ve LPG siz). Ben ışıklarda beklerken aracı hiç N konumuna almadığım için N konumundaki değerlerine dikkat etmemiştim. Genelde şehir içinde Vectra A aracımızı kullandığımız için Astra J fazla kullanılmıyor.
Arkadaşlar, Astra 1.4 turbo otomatik araçta. Mesela kırmızı ışıkta beklerken aracı boşa (N) aldığımızda klima da çalışmıyorken anlık yakıt tüketimi değerlerinin 0,8 0,9 1,0 gibi değerleri göstermesi normal mi? Yani daha önceleri 0,5 gibi değerleri gösteriyordu galiba. Şimdi bu değerleri görüyorum
Hocam bu ışıklarda beklerken N konumuna almak konusunda fikriniz nedir? Doğru olan nedir?
bende alışkanlık oldu 30 saniyenin üzerindeki beklemelerde N ye alıyorum. Acaba sağlıklı olan nedir çok merak ediyorum.