arac hangi devirde kullanilmali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

copcu06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaslar birsey dikkatimi cekti bende opel varkende ayni seylere rasladim simdiki arabamlada ayni seyler örnegin bugün arabayi burdaki otomobil clubüne götürdüm frenlerle ilgili burdaki kiside tecrübe yaparken hep yüksek devirlerde kullandi daha öncede baska kisler kullanmisti onlarda öyle kullan di arabayi kendi servise gittigimde hep öyle oldu adamlar kullanirken bayagi yükleniyorlar vites degistirme esnasinda da bakiyorum 3bin devirden asagiya düsmüyorlar ben ise 2500.3000 arasi degistirmeye özen gösteriyorum acaba disel arabaya yüklenmelimi yoksa kendi arabalari olmadigi icinmi böyle kullaniyorlar

slm arkadaslar birsey dikkatimi cekti bende opel varkende ayni seylere rasladim simdiki arabamlada ayni seyler örnegin bugün arabayi burdaki otomobil clubüne götürdüm frenlerle ilgili burdaki kiside tecrübe yaparken hep yüksek devirlerde kullandi daha öncede baska kisler kullanmisti onlarda öyle kullan di arabayi kendi servise gittigimde hep öyle oldu adamlar kullanirken bayagi yükleniyorlar vites degistirme esnasinda da bakiyorum 3bin devirden asagiya düsmüyorlar ben ise 2500.3000 arasi degistirmeye özen gösteriyorum acaba disel arabaya yüklenmelimi yoksa kendi arabalari olmadigi icinmi böyle kullaniyorlar

dizel demek sakin kullanıp ekonomi yapmak demektir. siz yine aynı devirde kullanmaya devam edin. onlar kendi araçları olmadığı için öyle kullanıyorlardır

2500de değişir yada 3000 de değişir diye bişey yoktur...Araç özelliklerine göre ve sürüş stiline göre değişir...Siz ekonomik sürersiniz 2500-3000 arası atarsınız bir başkası 4000e yaklaşırken atar tarz meselesi...
Belki sanayiciler çeşit çeşit araca bindikleri için aracınızın performansına bakma amaçlı bişey yapıyor da olabilirler herhangi bir sıkıntı var mı diye...Kendi arabaları değil diye böyle bişey yapsalar neden sahibinin gözü önünde yapsınlar ki birde bu var...
Çoğumuzun da bildiği gibi genelde ekonomi için 3000 deviri geçmeden vites atılıyor..

arabanın hakkını vermek gerekir,devir sonu neyse oraya kadar basmak lazım bence.

eğer yol şartları arabayı kastıracak gibi değilse(rampa falan..), 2500-3000 arası çok normal. bence siz doğrusunu yapıyorsunuz...

banada usta dizel için benzinliyi sürdüğün gibi sürmeyeceksin bağırtacan biraz kurum yapmasın diye demişti.. benimde pek bilgim yok dizel hakkında

aracın tork değerlerine göre en fazla tork ne zaman elde ediliyorsa o devirden sonra vites değiştirmek mantıklı

ben genel itibariyle 2000 2500 civarı kullanıyorum yol şartları önemli tabii iii yokuş yukarı aracımı kullanırken 2500 den aşağı pek indirmem daha alt devirde zorlanıyormuş gibi geliyor

arabanın hakkını vermek gerekir,devir sonu neyse oraya kadar basmak lazım bence.

sonra en yakın zamanda rektefiye km de 1 tl yakma ve her ay yağ takviyesi :D:D

Geri