arac hangi devirde kullanilmali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Türkiye'de devirli kullanmak benzin fiyatlarından dolayı pek mümkğn olmuyor ancak normal kullanım sizin kullandığınız gibi 2500-3000 aralığıdır, kurum bağlamaması içinde çevreyol gibi geniş yollarda ara sıra yüksek devirlerde kullanılabilir.

arabayı hızlandırmak yakıtı arttırır kardeşlerim ; makul seviyesi yedire yidire hızlandırmak !

rampalarda sabit kalın !

arabanızda ekstra yükler bulundurmayın !

aracın deposu dolu olsun yakıt tuketımınde etkısı yuksektır ! azaltır yanı

6-7 bin devir çevirebilen araçlarda 2000-3000 arası vites değiştirmek makbuldür !

gsi'ımda sakin kullanabiliyorum 2-3 bin arası değiştiriyorum :)

En iyi şoför araçtakilere vitesin değiştiğini hissetirmeyen şofördür.....

direksiyon sallamaya traktörde başlayacaksın, ağır vasitalarda devam edip küçük arabaya öyle oturacaksın. işte o zaman bu dediğin oluyor

test ettim onayladım:good:

arabayı hızlandırmak yakıtı arttırır kardeşlerim ; makul seviyesi yedire yidire hızlandırmak !

rampalarda sabit kalın !

arabanızda ekstra yükler bulundurmayın !

aracın deposu dolu olsun yakıt tuketımınde etkısı yuksektır ! azaltır yanı

6-7 bin devir çevirebilen araçlarda 2000-3000 arası vites değiştirmek makbuldür !

gsi'ımda sakin kullanabiliyorum 2-3 bin arası değiştiriyorum :)

deponun dolu olması yakıtı nasıl azaltaacak bunun anlayamadım araçta ekstra 50 kilo taşıyarak bana biraz zor gibi geldi

ya cogunlukla 2000-3000 arası deişiyorm ama yol musait oldugu zamanda 4000* 5000 kadarda basıyorum valla .d

dizel araçlaçlarda makssimum tork 1800-2500 aralığında olur opel 1.3 lerde 1750-2500 arası. yani bu da 2500 devirde vites değiştirmek en mantıklı olanı demektir.

benim ruh halime bağlı :D
2000-3000 devir arası kullanıyorum genelde
bazen 5000 de olabiliyor :D

arabanın hakkını vermek gerekir,devir sonu neyse oraya kadar basmak lazım bence.

Bir de böyle tuzu kuru olanlar var sonuna kadar basacakmış. Su yakıyor sonuna kadar basarız tabi ne olacak. Önce ehliyetini alda arabayı zevk için değil ihtiyaç için kullan görürüm ben sonuna kadar basmayı ;)

3.viteste iken "bazen" 4-5 bini bulmak güzel oluyor bee;) araba 5.vitesi istiyor,4 az geliyor kapanıyor..ben gaza gelince yapıyorum,biraz da devir görsün motor diye..her zaman yapmam siz de yapmayın:D
en ideal vites değiştirme,motorun maksimum torkunu verdiği devir aralığıdır..internetten tork eğrilerini inceleyerek buna karar verebilirsiniz..

Geri