Araç sorgu ve Mtv.

Sıgoş çok saol ya..Çok makbule geçti..Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş..

Yalnız benim araçta bir şey dikkatimi çekti..Benim araba 1997 model Astra GLS sedan 1.6 net ağırlık 1581 kg diyor bu bana çok geldi..Ruhsatta yazan 1075 kg...Silindir hacmi 1581 yazıyor galiba net ağırlık olarakta bunu kaydettiler..Ayrıca silindir hacmide 1598 ruhsatta neden böyle çelişki var acaba,internetteki kayırları neye göre alıyorlar?
Sen arabanı neyle besliyonda bu kadar kilo almış?:)Vectradan bile ağır araban Sıgoş,yalnış yazmışlarda bukadarıda:mad: kurcalama ruhsat doğruysa boşver,zaten motor hacmine göre vergin(1300cm3-1600cm3 arası).Motor şasiyi yalnış yazarlarsa özel muayeneye takılıyor ama.....

Sıfır araçlarda özelikle ilk vergi bayiye ait ama bazen nedense yatırmamazlık yapıyorlar veya yalnışlık oluyor.

Ben sıfır Corsa aldım yaklaşık 15 gün önce ve sanırım ocak ayında vergisi var bunu bayi mi ödeyecek anlamadım beni bir bildilendirirsen çok sevinirim
Sıfır araçlarda gelecek ayın vergisi değil aldığın dönemin vergisi diye biliyorum yani (10 aralıktada alsan) seninki 2008 temmuz vergisini bayi ödeyecek Ocakta sana ait.zaten Mtv.sorgudada gözükür yatan ay,1.taksit(ocak)ve 2.taksit (temmuz).Ben mesela 2005 haziranda almıştım ocak onlara aitti temuz vergiside bana ait,gerçi önce yatırmadılar ,int.ben kontrol edip kayınca yatırdılar ama yalnış taksidi falan uğraşmıştım:mad:....

çok iyi oldu bu link teşekkürler

Geri