Şöyle diyim dolar euro artışının temel sebepleri özellikle son aylarda Türkiyede siyasi krizdi.Malum 17 aralık olsun seçimler olsun tapeler olsun vs.Siyasi istikrarsızlık ülkede bu artışı getirdi.Şu anda tekrardan seçimler bitti ki biter bitmez dolar hızla değer kaybetti.Bunun temel nedenide istikrar mantığı yani baştaki parti tekrar güven tazeledi olarak algılandı(Her ne kadar hırsızlarsada
nese siyaset yok
)
Şu anda üretim tüketim değerlerine bakmak yanlış neden derseniz zaten ekonomimizin şişme nedeni sıcak para girişiydi borsa gibi 8 ayda 20bin puan düştü
Dolar euroda aynı oranda arttı.Şu anda borsa sabitlendi hafif kımıldanıyor bununla birlikte Türk lirası tekrardan azda olsa değer kazanıyor.Bundan dolayı dolar 2.11 civarı euro 2.90 na düştü.Yaklaşık 20 kuruş kısa sürede.
Siyaset tekrar dengelenince dolar 2 lira hatta biraz daha istikrar olursa siyasi müdahale olmazsa 2liranın biraz altına düşücektir.Olası savaş çıkarma ki niyet var cumhurbaşkanlığına başbakanın çıkması veyahut tape gibi konular gelirse doğal olarak tekrar istikrar bozulup artcak.Ben iyi senaryoyu düşünüyorum tamamen ki olması muhtemelde ağustosa kadar dahada düşmesi
Not: Tabi bu para işi belli olmaz bir anda müdahale gelir fazla düşer bir anda suriye uçak düşürür savaş çıkar vs çok oynak kimse kesin emin olamaz sadece tahmin