aracımın yağını değiştireceğim astra cdtı.. 4litre mi yoksa 3.2 litre mi koydurayım??

edebiyatci76

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
opelin sitesinde 3.2 yazıyor da ben geçen 4 litreyi de boşalttım. bi sorun olur mu

Kesin bir bilgi olmamakla birlikte zararı olmaz normal seviyeye düşene kadar fazlasını yakması gerekli.

Kesinlikle ! Fazlasını acilen boşalt, seviye en fazla yağ çubuğundaki en üst tırtıkta olsun.

arabaya yağ yaktırmak iyi birşey değil bence.Ama siz daha tecrübelisiniz.

:)

Hocam git bir yikama yaglamaciya onlarin yag ceken vakum cihazlari var max noktasina gelene kadar aldir fazlari krank kecelerindende cikabilir patlatir basincla. Iyi degil fazla yag hasara neden olur....

Aracın kullanım kitapçığında 3.2 litre yazıyor. Yorum sizin.

bu konuda yaşadığım deneyimi daha önce birkaç yerde yazmıştım..ben yağı 6500 de falan değiştirmiştim..ilk yağı..4 lt yağ koydular..bir şey olmaz dediler..ve ben o yağla 8500 km yol yaptım..15000 bakımmkında yetkili serviste 4 lt yağ koydu..kitapta 3.2 dedim...o kadarı önemli değil dedi..ve ben yağın fazlasını bir yıkamacıda çektirdim..yarım litre çektiler..şu an bile tam max çizgide..4 lt yağla geçirdiğim 8500 km de araçta bir arıza olmadı,herhangi bir yerinden yağ kaçırmadı ama fazla yağın aracın turbosuna zarar verdiği bizim forumlarda yazmakta..8500 km boyunca da yağ eksiltmediğini belirteyim yani zamanla fazlasını yakıyor diye düşünme..sonuç olarak mühendisler 3.2 demiş yağ filtresiyle birlikte sen de 3.2 de ısrar et ve yağın fazlasını çektir..saygılar..

3.7lt dıye bılıyorum fılıtre degısımı ıle bırlıkte

Geri