aracımızın 1.4 veya 1.6-1.8.. olması trafik güvenliğimizi etkiler mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tamamen sürücünün elinde,güç avantajda olabilir,dezavantajda....ama ben büyük motorda daha güvenli hissediyorum.

Tamamen şoförle alakalı.Arabanın gücü ne olursa olsun kurallara uygun hareket edilmeli.Kuvvetli motorun özellikle sollamalarda faydası bile var trafik güvenliği açısından, karşı şeritte geçirdiğin süre azalıyor...

:good: :good:

Bence tam tersi. araban güçsüz olunca daha çok tehlikeye maruz kalıyorsun, tehlikelerden kaçacak güç rezervin az oluyor. Bu memlekette zeka özürlü, bencil saygısızdan daha bol birşey yok.

Tamamen şoförle alakalı.Arabanın gücü ne olursa olsun kurallara uygun hareket edilmeli.Kuvvetli motorun özellikle sollamalarda faydası bile var trafik güvenliği açısından, karşı şeritte geçirdiğin süre azalıyor...
Aynı fikirdeyim. Kuvvetli motor cepdeki para gibi. Yeterki harcamasını iyi bil.

Kuvvetli motor özellikle uzun yolda sollamalarda çok yararlı oluyor.Ayrıca güçlü motorlu araç hem kendi hatasını hem de karşı şeritteki sürücünün hatasını telafi bile edebiliyor.Bizim ilçelerde özellikle de kozan'da reno sürücüsü çok.Türkiye'de belkide en çok reno marka araç kozan'da.Şehirlerarası yolda eski model renolarla çok karşı karşıya geliyoruz.Bir arkadaşımız demiş ki güçlü motor ile karşı şeritte geçen süre azalıyor.Evet gerçekten de öyle.Renolarla kaç defa işte bu detay nedeniyle karşı karşıya kalanlar gördüm.Adam 78 reno ile bir sollama yapıyor çay kahve içecek zaman kadar karşı şeritte kalıyor.Bir sürü kazaya neden olabiliyorlar.Aslında bu araçtan da çok sürücülerin bilgisizliği ve bilinçsizliği ile alakalı.Akıllı ve duyarlı bir sürücü sadece kendi hatalarını değil karşıdaki sürücünün hatalarını da olabildiğince kompanse edip azaltabilen sürücüdür.

motorun kaza ile alakası yok önemli olan sürücünün trafik kurallarına uyup uymadığı ve kendi hayatına olmasa da yanındakilerin ve karşıdan gelen insanların hayatına verdiği saygı'dır. zaten o dediğiniz kazalar hatalı sollamalardan oluyor ben çok mercedes,bmw gördüm paramparça olan. motor güçlü diye illa ki hatalı sollama mı yapmak gerekir? normal 2-3 şeritli yollarda zaten gücün kaza ile alakası bile yok.

bencede iş soforde bitiyo

Motor gücünün düşüklüğü ve yüksekliği kazaya etken olmaz.Kazalara sebebiyet sürücü nün hatası ve kurallara uymamasından kaynaklanmaktadır.Yüksek gücün faydası yukarıdaki mesajlarda da belirdiği gibi sollamalarda büyük faydası vardır.;)

Geri