aracın onunu koruma

Ama o saydam film de neticede uzun süre arabada kaldıktan sonra çıkartılınca boyada ton farkına neden olacak. Bence iyi bir şey değil.

şeffaf olandan yaptır diğeri kullanışlı olmuyo

Ama o saydam film de neticede uzun süre arabada kaldıktan sonra çıkartılınca boyada ton farkına neden olacak. Bence iyi bir şey değil.

Kesinlikle haklısın en güzeli doğal haliyle kalması. Büyük kaza bela olmadıktan sonra ufak tefek eziklere de nazarlık dersin geçersin.

senin yine iyiymiş 5-6 geçenlerde bir tanıdığa 2000 model bir passat aldık, önü ziyan olmuş, orjinallik falan dinleme git boyat yani o kaputu o kadar, fakat araç diğer yönlerden acayip temizdi.
doğrudur passatların önü cok yatık ondan dolayı pazarda hangi passata baksam aynı şey vardı zaten;)...

olmuyor.
ziebart ın sitesine girip bakarsanız hiç bir zararı renk canlılığı yada solması olmuyor.

hayır arkadaşlar şeffaf olan yani folyo denilen malzeme güneş ışığını geçiriyor. böylece herhangi bi renk farkı olmuyor.

Ben 2004'te arabamı aldıktan bir ay sonra autowax'da şeffaf film yaptırdım kaputa.Faydası yok demeyin kesinlikle faydası var.Eğer çok büyük bir taş gelecekse arabanıza tabii ki ezilmeyi engelleyemez ancak genelde sıçrayan ufak taşlara karşı kesinlikle koruma sağlıyor (hem boya zararı hem de ezilme) ....Diğer taraftan maske dediğiniz arabanın önüne giydirilen parça özellikle yaz aylarında kullanışlı değil çünkü arabaya önden gelen hava akımını biraz kesiyor ve fan çok daha fazla çalışmak durumunda kalıyor, hararet yukselebiliyor.Ayrıca o maskeler 90-100 km gibi süratlerin üzerinde dalgalanma yapıp boyayı çizebiliyor,iz bırakabiliyor.Bu arada 96 yılında vectra b'ye aldığımda opan bana sütyen diyerek vermişti...

şeffaf filme geri dönersek, renk solması kolay kolay olmuyor anladıgım kadarıyla ancak olursa da pasta ve cila ile bu problem giderilebiliyormuş.Ben 3.5 senedir kullanıyorum, henüz gözle görülür bir fark yok

NOT: Ekleme ihtiyacı duydum. 2 çeşit maske var.Benim yukarıda basettiğim arabanın önünü komple kapsayanlar. Yani kaput-far-tampon altına kadar.Bunlar yukarıdaki sonuçları doğuruyor.Bir de sadece kaputa geçirilenler var.O yüzden birine maske digerine sütyen deniliyor sanırım. Kaputa geçirilenler daha az zararlı tabiiki, en basta hararete neden olmaz.Ama takıp çıkarma işlemi ve boya zedesi gibi sonucları engelleyemez

ben de düşündüm öne koruma yapmayı, fakat babamın şöyle bir önerisi oldu, 'öndekini yakın takip etme birşey olmaz, bak benim arabada var mı hiç taş izi':)

ben de düşündüm öne koruma yapmayı, fakat babamın şöyle bir önerisi oldu, 'öndekini yakın takip etme birşey olmaz, bak benim arabada var mı hiç taş izi':)

bende kendi babama demiştim :) döngü ters oldu ama katılıyorum..

Babalarınız uzun zamandır şehirler arası yolda yolculuk yapmamış gibi görünüyor, sadece gittiğiniz şeritten mi taş ve yabancı cisim sıçradığını düşünüyor ? sağdaki soldakiler ne olacak, ya karşıdan gelen şeritlerdekiler. Havada uçuşan diğer partikül, börtü böcek, çerçöp için ne düşünüyor ve de önündeki araçla kaç yüz metrelik boşuk bırakabileceğini zannediyor ki öndeki araçlardan birşey gelmeyecek, bu boşluğu bırakma imkanı var mı sizce?

Geri