Araçların model yılı neye göre belli oluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmsino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmsino

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar cehaletimi mazur görün.

Fabrikalar ürettikleri araçları model yılına göre nasıl ayırıyorlar.Yani nasıl oluyor da 2008 yılına girmeden 2008 model araçlar satışa sunuluyor?:confused:

O dediğin şey sanırım 6. aydan sonra oluyor..Yani 2007 nin 6. ayından sonra 2008 model arabaları satıyorlar..Ama tam derinini bilmiyorum...

yok 6. ay değil daha geç olması lazım 8-10 gibi, mesela ben 2007 model aracım var ama 2006 aralıkta almıştım

benim bildiğim de temmuzdan itibaren bir üst model otolar satışa çıkarılıyor...

Ağustos üretimi olanlar bir sonraki yılın modeli olarak satılıyor
nedenini ben de bilmiyorum :D

cevaplarınız için teşekkürler
ancak benim merak ettiğim konu şu:mesela araçlar üretim bantında montaj aşamasındayken model yıllarına göre ayrılacak bi farklılığa sahip oluyorlar mı? (bi seri numarası fln vs.)
yoksa adamlar 8. ayın sonuna kadar üretilenleri 2007,31/8 i 1/09 a bağlayan gecede 0:00 dan sonra üretilenleri 2008 diye mi sınıflıyorlar? Düşünsenize banttan arka arkaya gelen arabalar var:Ustabaşı diyo ki"Apo oğlum şu kırmızı Astra dan sonrası 2008 he!Saat 12 ye 1 var" :) Heralde bu kadar basit değildir...

modeller arsında çok da ufak olsa farklılıklar bulunuyor...2007 model ile 2008 model birebir aynı olmaz.

kesinlikle seri numaradan belli olur. Yalnız son söylediğiniz olayda ise tam onun gibi olmasada ona benzer bişi oluyordur.

Geçen yıl patronlarım aynı anda araba aldılar kendilerine, biri sonata, diğeri ise accord aldı. Sonata ile Accord'un aynı anda plakaları çıkarılsa ikiside 2006 olacaktı, ikiside beklese ikiside 2007 olacaktı. Sonuçta sonatanın faturası hemen kesilip 2006 olarak ruhsatı çıktı, Accord ise 20-25 gün plakasız kullanıldı (bu arada modifiyesi yapıldı) sonra faturası kesilip 2007 olarak ruhsatını aldı.. buda böyle bir anımdır :D

Geri