Araçta koku

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
C

cma

Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar . yaklaşık 3-4 saat önce yoğun trafik olan bir yokuşta çıkarken kaloriferi açtım . ilk önce sıcak açıktı sonra soğuğa geçtim . kaloriferden öyle bir koku geldiki araçtaki 3 kişi bayılacaktık. yoğun yağmur nedeniyle camlarıda açamadık . vites geçişlerinde bir sorun yok fakat araba kalkarken sanki debriyaj geç algılamaya başladı . aracım 5000 binde . daha 3 aylık . umarım baskı balata gitmemiştir .yarın servise götüreceğim .

Ynt: Araçta koku

cma link' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar . yaklaşık 3-4 saat önce yoğun trafik olan bir yokuşta çıkarken kaloriferi açtım . ilk önce sıcak açıktı sonra soğuğa geçtim . kaloriferden öyle bir koku geldiki araçtaki 3 kişi bayılacaktık. yoğun yağmur nedeniyle camlarıda açamadık . vites geçişlerinde bir sorun yok fakat araba kalkarken sanki debriyaj geç algılamaya başladı . aracım 5000 binde . daha 3 aylık . umarım baskı balata gitmemiştir .yarın servise götüreceğim .
Baski balatayi zorlamisiniz
Kalkista problem yoksa bisey olmaz

bulent_tnt link' Alıntı:
Baski balatayi zorlamisiniz
Kalkista problem yoksa bisey olmaz

umarım . opel asistan'ı aradım . bana sağa çekip 45 dakika beklememi . bekledikten sonra eğer vites geçişlerinde bir sorun yoksa ertesi gün servise götürmemi . eğer sorun varsa kaskodan çekici çağırmamı söylediler .

cma link' Alıntı:
umarım . opel asistan'ı aradım . bana sağa çekip 45 dakika beklememi . bekledikten sonra eğer vites geçişlerinde bir sorun yoksa ertesi gün servise götürmemi . eğer sorun varsa kaskodan çekici çağırmamı söylediler .
Aynen oyle
Dizeller kalkista zorlamaya gelmiyo

geçmiş olsun, baskı balata zorlanmış
aynısı benim başıma gelmişti Beşiktaş'tan yukarı yokuş çıkarken, baskı balata çok ısınınca koku yapmış
biraz daha zorlansaydı o an baskı balata bitebilirmiş sanırım
Servis baskı balatayı açıp kontrol etmiyor çünkü herhangi bir problem olmasa bile
kontrol etmesi 300 tl gibi bir işçilik istiyor ama debriyaj ve vites geçişlerinden herhangi bir problem
olup olmadığı anlaşılabilir.
Baskı balata ısındığında debriyajı geç algılar ama soğuduktan sonra geçişlerde problem yoksa
sorun olmaz ama debriyaj kaçırıyorsa baskı balata değişmesi gerekir
tekrardan geçmiş olsun...

teşekkür ederim . arabada tonla sorun var . onlarla birlikte bunu da söyleyince seve seve değiştireceklerini düşünüyorum .

-mazot deposundan gelen lakırdı sesi .
-sinyal'i açınca ses ile sinyal işaretinin uyuşaması , direksiyon ses tuşuna basınca 2-3 saniye sonra algılaması ( 1 kere başıma geldi )
-klimayı sonda açınca arabanın inanılmaz şekilde titremesi
-arabanın sağa çekmesi sonra düzelmesi sonra sola çekmesi bariz bir şekilde ( şu an düzeldi )
-aracın kalkışında garip bir uğuldama sesi .

gibi sorunları var :)

cma link' Alıntı:
teşekkür ederim . arabada tonla sorun var . onlarla birlikte bunu da söyleyince seve seve değiştireceklerini düşünüyorum .

-sinyal'i açınca ses ile sinyal işaretinin uyuşaması , direksiyon ses tuşuna basınca 2-3 saniye sonra algılaması ( 1 kere başıma geldi )
-klimayı sonda açınca arabanın inanılmaz şekilde titremesi
-arabanın sağa çekmesi sonra düzelmesi sonra sola çekmesi bariz bir şekilde ( şu an düzeldi )
-aracın kalkışında garip bir uğuldama sesi .

gibi sorunları var :)
Bunlarin hepsi bazi araclarda var malesef
Ozellikle dizelde

bulent_tnt link' Alıntı:
Bunlarin hepsi bazi araclarda var malesef
Ozellikle dizelde
hepsi demek aşırı genellemeye girer sanırım :)
Bazıları benim aracımda yok örneğin, 2012 lerde iyileştirme var mı
bunları aslında forumca ortaya çıkarsak iyi olur

-sinyal'i açınca ses ile sinyal işaretinin uyuşaması , direksiyon ses tuşuna basınca 2-3 saniye sonra algılaması
'' araçda çok miktarda elektronik aksam olduğu için geç algılama olmuş olabilir ama sürekli oluyorsa yazılımsaldır, serviste giderilebilir
'' Odak bayinde depo için dalga kıran garanti çerçevesinde takılıyor
-arabanın sağa çekmesi sonra düzelmesi sonra sola çekmesi bariz bir şekilde
''lastik basınçları ile ilgili problem olabilir

kalkışta uğuldama ben de duyuyorum zaman zaman, rahatsız edici değil benim için
heralde motorun çalışma prensibinden kaynaklanıyor ama olmaması gerekir
motor küçük olunca haliyle klimanın son ayarında motordan fazla güç çektiği için
motoru zorluyor bu da küçük motorun handikapı
Ama genele yayıldığında ekonomi ve konfor bahsi geçen birkaç problemden daha baskın
bana göre, gönül isterki böyle problemlerin hiçbiriyle karşılaşmayalım

Tekrardan geçmiş olsun..

çok teşekkür ederim bilgilendirme için . yarın erkenden servise uğrayacağım . servis dönüşünde de olanları sizlerle paylaşacağım .

cma link' Alıntı:
çok teşekkür ederim bilgilendirme için . yarın erkenden servise uğrayacağım . servis dönüşünde de olanları sizlerle paylaşacağım .
sonuçları bekliyoruz, başlangıçta gerçekten çok can sıkıyor sizi çok iyi anlayabiliyorum
ama araç yolda kalmadığı sürece baskı balata garantiden değişmez muhtemelen
balata kokusu benim aracımdan 2 gün çıkmamıştı 8 binde baskı balata değişmişti
şu an 35 binde, baskı balatanın bittiği yokuşu 8 binden sonra 5-6 kere aynı şekilde geçmişimdir ama
ondan sonra problem çıkmadı. Daha önce de söylemiştim bazı baskı balatalar fabrika çıkışı hatalı bence
Bir de yokuşta çok az bir debriyaja yüklenince yokuş kalkış desteği ile torkun ilk gücü arasında baskı balata eziliyor

Geri