Araçta koku

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araçta koku

forumdaki yorumları ve başlıkları okudum . eğer ki baskı - balata bitme durumu olursa garantiden değiştirmek için elimden geleni yapacağım . gerçi şu an bir sorun yok ama yarın gittiğim de önden yolunu hazırlarım :) 

HaKaN link' Alıntı:
hepsi demek aşırı genellemeye girer sanırım :)
Bazıları benim aracımda yok örneğin, 2012 lerde iyileştirme var mı
bunları aslında forumca ortaya çıkarsak iyi olur

-sinyal'i açınca ses ile sinyal işaretinin uyuşaması , direksiyon ses tuşuna basınca 2-3 saniye sonra algılaması
'' araçda çok miktarda elektronik aksam olduğu için geç algılama olmuş olabilir ama sürekli oluyorsa yazılımsaldır, serviste giderilebilir
-mazot deposundan gelen lakırdı sesi .
'' Odak bayinde depo için dalga kıran garanti çerçevesinde takılıyor
-arabanın sağa çekmesi sonra düzelmesi sonra sola çekmesi bariz bir şekilde
''lastik basınçları ile ilgili problem olabilir

kalkışta uğuldama ben de duyuyorum zaman zaman, rahatsız edici değil benim için
heralde motorun çalışma prensibinden kaynaklanıyor ama olmaması gerekir
motor küçük olunca haliyle klimanın son ayarında motordan fazla güç çektiği için
motoru zorluyor bu da küçük motorun handikapı
Ama genele yayıldığında ekonomi ve konfor bahsi geçen birkaç problemden daha baskın
bana göre, gönül isterki böyle problemlerin hiçbiriyle karşılaşmayalım

Tekrardan geçmiş olsun..
Hepsi bazi araclarda var derken
Arkadasin butun saydiklarini yasamayan varmidir
Depo sesi cogu dizelde var
Sinyal sesi ve tuslarin gec almasi benim bile basima geldi kendi kendine duzeldi kontagi acip kapatinca
Dizellerin kalkis sesi hepsinde ayni
Sonuc:
Genel problemler yani

3 yıl daha binecem allahın ıznıyle..Sonra Opel bıraz zor alırım gıbı gelıo.. :(

Arkadaşlar bu sabah servise gittim .

Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra 1 usta geldi ve birlikte arabaya bindik . araçla biraz gezdikten sonra aracın şu an durumunun iyi olduğunu korkulacak bir şey olmadığını söyledi usta . bu şekilde kullanabilirmişim .

Ama bir kaç kere daha arabayı böyle zorlarsam balatalar sıyırabilir ve yolda kalabilirmişim . Garanti kapsamı dışında kalırmış .

Forumdaki olayları anlattım ve usta aynen şöyle dedi ;

Normalde garanti karşılamıyor ama biz garanti kapsamına girmesi konusunda Opel genel merkezine diretiriz . Sürekli müşteriyseniz , opel ve biz müşteri memnuniyeti açısından garanti kapsamına sokabiliriz , dedi . 

Ama yine de kesin değil o yüzden artık arabayı çok ama çok dikkatli kullanacağım .

Ek olarak arkadaşlar sorum size ...

Yoğun trafik olan bir yokuşta yarım debriyaj yapmadan arabayı nasıl kaldırabilirsiniz ?  ևünkü trafik yarım metre gidip duruyor . Arabayı tam kaldıracakken trafik duruyor ve frene basmak zorunda kalıyorsunuz . E debriyajı da yarım kullanmış oluyorsunuz . 

Usta bana yokuş kalkış desteğini kullanarak yokuşta trafikte rahat kullanabileceğimi söyledi . Ama ben anlayamadım yokuş kalkış desteğiyle bu iş nasıl olacak ?

ilk şikayetinizi paylaştıgınızda eğer debriyaj geç algıladı demeseydiniz acaba polen filtreniz mi tıkanmış diyecektim. bahar aylarında gerçekten içeriye çok kötü bir koku veriyor. baskı balata ise yanmış plastik gibi bir koku veriyor. kolay kolay da çıkmıyor araç içinden. umarım baskı balata problemi yaşamamışsınızdır . Daha sonra klimayı tekrar açıp denediniz mi acaba.
Diger yazdıgınız sorunların hepsi halledilebilecek küçük sorunlar. sinyal sesinin uyumsuzlugu yazılım yenilenmesi ile kolayca düzeltiliyor.
saga sola çekme lastik basınçı ile alakalı olabilecegi gibi ön düzen ayarının bozuklugu ile de olabilir. Hakan beye katılıyorum.
dalga kıran servislerde garanti kapsamında takılıyor. Serviste sadece baskı balata için mi görüştünüz. diger sorunlarınız için ne söylendi

tüm sorunları söyledim . bana aracı getirdiğinizde hepsine bakılacak , diye söylendi .

Geri