biraz geç oldu ama cevap vereyim sorunun sonucu hakkında.diyarbakır yetkili servisine gittim.randevusuz geldin diye bakmadılar.şırnaktan gitmiştim halbuki.bilsem randevu alırdım olmadı durum acil üst kapak gitmiş yani bakmaları gerekirdi.bakmadılar neyse.mardine gittim özel servise.üst kapak contalar yanmış dedi.iyi yap dedik.masrafı sordum.motoru açmam gerek ona göre belli olur dedi.dedim herhalde iyi biridir sen bilirsin usta sensin dedim.demez olaydım.2,400 tl masraf çıkarttı bana.parça faturasına baktım.herşeyi fazla fazla yazmış.trigger setini de değiştir madem demiştim.280 tl fiyat biçmiş ona.nette orjinali 140 tl.anlayacağınız güzel bir kazık attı.söylemesi hoş değil ama.neyse motor yapıldı kafam rahat diyordum son on gündür soğutma suyuna yağ karışıyor.tekrar aynı yere gittim.bana yağ soğutucusu delinmiş değiştirmemiz gerek dedi.tabii bir kere güvenimi kaybettim.fiyatı sordum 500 tl tutar dedi.bakalım dedim sordum soruşturdum batmanda özel opel servisi var oraya sordum.senin araç 1,6 benzinli.onlarda yağ soğutucusu yok dedi.artık ne diyeceğimi şaşırdım.adam haybeden 500 tl alacak olan gene bana olacak.motor gene bozulacak.beni yolmaya çalışacak.artık tamircilere güvenim kalmadı.arkadaşlar konuyu okuyan varsa cevap verebilir mi acaba?
1. 2010 model opel astra 1,6 benzinli yağ soğutucu var mı arabada?
2.gizli menüden girdiğim zaman motor suyu sıcaklığı hep 99 derecede sabit.normal midir?
3.eski tamircim üst kapağı düzgün yapmamışsa tekrar parça garantisi,tamir garantisi var mıdır ücretsiz yapmak zorunda mıdır nasıl bir yol izlemeliyim?