Ynt: Araçtan gelen yoğun mazot kokusu!!!!!!!!!!!!
BRKCDTI link' Alıntı:
[quote author=HaKaN link=topic=419.msg4027#msg4027 date=1296676717]
ancak kitapçıkda dizel Partikül filtresinin simegesinin yandığı ya da yanıp söndüğü yazıyor
vauxhall astra kitapçığından alıntı (sayfa 136);
...
The system includes a self-cleaning function that runs automatically during driving without any notification.
...
Under certain driving conditions, e.g. short distances, the system cannot clean itself automatically. If the cleaning of the filter is required and if previous driving conditions did not enable automatic cleaning, it will be indicated by control indicator.
...
Yani diyor ki arkadaş, normal şartlar altında dpf hiçbir uyarı vermeden kendi kendini temizler.
Ancak kısa mesafe sürüşlerde, otomatik temizleme çalışamaz. Bu durumda uyarı mesajı çıkar vs.
Not: Öeviri sizin için değil Hakan Hocam, ne haddimize ;D
Forumda çevrilmemiş İngilizce yazı olmasın diye kısaca çevirdim.
DPF temizlenirken, sistemin kendine ait bir yakıt enjektörü var, DPF'nin içine yakıt püskürtüyor. 600 C'ye gelince partiküller yanmaya başlıyor. Kokuyu bu yapmış olabilir diye düşündüm.
[/quote]
bak bu olabilir işte.. ama dünkü ilk kullanımım sadece 3km lik bir mesafeydi. sonra annemlerden benim evin mesafesi de sadece 500 metre ! yani bu durumda kısa mesafede işaret çıkması gerekiyordu. dediğim gibi alsana bir astra j bilmecesi daha