Arexons Klima Temizleme Köpüğü

konunun anlaşılması için 2 resim ekleyeyim dedim, eğer şekillerden yanlış anlamadıysam havanın soğuduğu ve nemin oluştuğu parça evapoaratör...
şimdi temizlenmesi gereken parça o değilmi, yoksa bilmediğim ya da şekilde görünmeyen petek dediğiniz başka bir parçamı var???
klima2fj4.jpg

klima1eh5.gif

arkadaşlar normal ewdeki klimayla otomobillerdeki klimada aynısıdır ...kısaca şöyle izah edeyim...kondanser(motorun radyatörünün önünde bulunur)....Evaparatör ise (aracın orta kısmında bulunan ve freon gazını üzerinden geçirerek kabindeki ısıyı üzerine alan parça) yani bir taraftan ısıtıp bir taraftan soğutuyor normal klima gibi... polen filtresini söküp sıkarsanız konsoladaki fana çarpıp içeriye atar köpüğü içerden sıkılırsa evaparatöre gelir...sizin yapmak istediğiniz sanırım evaparatörü temizlemek ...evaparatörü görmek sökmek için ön kabini komple sökmek gerek... sanırım bu spreyi içerden hava kanallarına sıksak yeterli( içerdeki havayı dışarı atıp temiz havayı devirdaim eden tuşa basıp tabi) klimayı açıp sirkilasyon tuşuna basarsanız ve spreyi sıkarsanız koku vb. olayları ortadan kaldırırsınız.. bunu kullanmadan önce polen filtresini sökün klimayı son konumda çalıştırın içindeki tozlar tortullar vb. partiküller çıksın sonra filtreye bide temiz hava tutun kompresörle sonra yerine takın koku kalkalr...ayrıca hava kanallarına glade takın işe yarıyor aracın kabini güzel kokuyor..umarım yanlış bişiy dememişimdir saygılarımla..

Any1sT0pMe açıklaman için çok teşekkür ederim...

rica ederim umarım faydalı olmuştur..ayrıca bilgi paylaştıkça çoğalır...

ayrıca MYSTREİOUS imza ayarlarını ve forum kurallarını okumanızı ayrıca http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=11251 linkine bakmanızı tavsiye ederim..saygılar...

Son düzenleme:
Güzel bir paylaşım ellerinize sağlık.:alkis:

benim bildiğim kadarıyla klima tahliyesinden sıkılıp köpük gelince kadar sıkılır .15 dakika sonra calıştırılp köpüklerin hava munzullarından atması beklenir böylelikle klima sistemin dezenfekte olmuş olur benceeeeeee

tahliye borusu dediğin arabanın altından suyu dışarı atan borumu ? oradan mı? sıkmamız gerekiyor?

aracın altında bulunan tahliye borusunun görevi evaparatör üzerindeki kanallar üzerindeki buharlaşan buharı bi yerde biriktirip boru vasıtasıyla dışarı atar yani ordan sıkılmaz bu köpük sanmıyorum...

çok güzel

Merhaba arkadaslar,ben de 2 hafta once kullandim buna benzer bir klima temizleme spreyini ve genelde kullaniyorum.kisaca: polen filresini cikartip klimamizi en soguk ve en hizli ayarda calistiriyoruz(hava akisi disardan saglanmalidir) .Daha sonra elimizdeki spreyi dik bir sekilde tutarak 5 sn araliklarla filtreyi cikarttigimiz yere sikiyoruz ve spreyi tam bitirmeden klimamizi kapatip 10 dk bekledikten sonra tekrar klimayi acip soguk ayarda 10 dk calistiriyoruz,,bu aradada kalan spreyi yeni aldigimiz filtreye iyice bosaltip polen filtremizi yerine takiyoruz;;hepsi bu kadar,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,insallah faydali olabilmisimdir...Bu anlattiklarim klima sistemini dezenfekte etmek icindir ve o spreyin kullanimi icindir,dikkatinize sunulur.selamlar

Son düzenleme:
Geri