Arıza lambası yandı yardım !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 37OPEL37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğer aracına sıralı sistem lpg taktırmadıysan o ışık sana kardeş sönmez sürekli yanar, sıralı sistem lpg taktırdıysan lpg ayarındandır lpg yi takan servise götürürsen orada lpgi bilgisyaara bağlayarak sorunu çözüyolar yine gitmezse büyük ihtimalle oksijen sensörün arızalıdır ki buda 130,00 ytl demek en azından sivasta böyle :))) geçmiş olsn
usta bilgisayr ile baktı motor yakıt sisteminde arıza var dedi. LPG sıralı sistem atiker. O ışık sinirimi bozuyor. arızane ise öğrenebilsek de yaptırıp kurtulsam. bir de bizim burada servis yok. hatta komşu illerde de yok.

hmmm... Aynı dert bende de var o yüzden böyle konuştum dur bakalım ben çözebilirsem sorunu sanada söylerim.. geçmiş olsn şimdiden

Akünün (+) kutup başını çıkarap 3-4 saat sonra tekrar takın .Birde böyle deneyebilirsiniz..

o2 sensörü değişmeden arızanızı gideremezsiniz..arıza cihazı alıp arızayı silmek cözüm değil..sensör arızalı olduğu için beyne yanlış bilgi veriyo ve aracınız fazla yakıyo.ayrıca çekişten düşer...benzinde yanmıyodur,lpg takılınca arızalı ise yanar..nedenide icinde toplu üğne ucu kadar delikler var ordan dışarı atılan zararlı gazları ölcüp beyne bilgi veriyo ve zengin karışım veya fakir karışım yapıyo...lpg takılınca tıkalı olan bazı delikler gazı ölcemiyo benzinde acık olanla idare ediyo..lpg takılıncada arıza lambası yonıyo.silmek cözüm değil değişmesi gerek..ayrıca aracın tam özeliklerini yazmanız gerek model,yıl,motor code,arıza code net olarak yardımcı olalım size

bildiğim kadarı ile bu arıza ışık meselesi LPG yi taktırdığın ustasına bağlı kuzenim bu araca LPG taktırdığı usta çok iyiydi biraz fazla alıyor ama işini sağlam yapıyor.başka yere hondaya taktırdı ondada arıza lambası yanıyordu gene astraya takan usta yaptı...bilginiz olsun...

bildiğim kadarı ile bu arıza ışık meselesi LPG yi taktırdığın ustasına bağlı kuzenim bu araca LPG taktırdığı usta çok iyiydi biraz fazla alıyor ama işini sağlam yapıyor.başka yere hondaya taktırdı ondada arıza lambası yanıyordu gene astraya takan usta yaptı...bilginiz olsun...
aynen katılıyorum...usta ve marka cok önemli...lavoto,brc,zavoli,bunlarda cok sorun yaşamıyoruz

Araba 2001 model opel vectra comfort 1.6i ama arıza kodunu bilemiyorum çünkü burada servis ve tech 2 yok laptop ile baktı usta onda da ateşleme sistemi arızası yazdı arızayı sildi. dediğiniz gibi yine yandı bu arad lpg markası atiker. lpg den benzine geçtiğim zaman da arıza lamsı yanıyor hatta baya bir benzin ile kullandım yine de sönmedi. gerekirse o2 sensörünü de dğiştiririm yeter ki bu ışık sönsün. çok sinirimi bozuyor.

Bgün öğlen benim arabanın anahtar şeklindeki arıza lambası yine yanı 5' sonra söndü ben hemen servise gittim serviste usta cihaza bağladı oksijen sensörü lpg den dolayı yakıyormuş bana lambayı pek önemseme dedi.Unutmadan benim lg sistemi de atiker sıralı

ah şu atiker.....neyse takmışsınız..yerli malı diyoruz yerli kullanalım diyoruz ama olmuyo işte uymuyo velet...

Geri