arka kampana ayarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
geçen benim araba frene basınca kıç atıyor gibi olmuştu :D kampanada bir dişli var ayarladılar şimdi el freni zımba gibi :D kıç atmada gitti. o dişliden ayarladılar. birde açılmışken yanaklarını aldırdım tornada. balataları zımparaladım. çiçek oldu :)

Yalınız arkadaşlar. Bu ayarlardan sonra mutlaka ara ara kontrol etmenizi öneririm. Çünkü arada bu ayar sonrasında sıkışma oluyor. Bir hafta kontrol edilmesinde fayda var.

Arkadaslar Astra H larda kampana var mi bu kampana tam olarak ne oluyor bilmyorum. Fakat benim tekerlerden singirti sesi geliyordu diskler ve balatalari degistirdim 4 tanesinide simdi ses daha cok artti. Simdi diske sürtme sesi gibi birsey var. Direksiyonu saga cevirince ses dahada artiyor. Fakat isininca ses geliyor onu farkettim. Acaba nerden cikar bu ses

KOnuyu tam okumadım ama arka fren balata ayarı için el freni çekilecek fren iki üç defa pompalanıp sıkıca basarsanız dişli sistem kendini ayarlayacak ve balata boşluğu varsa diş atlayarak kampanaya balata kendini ayarlayacaktır,bunu el freni mesafesinin değişmesinden anlayacaksınız.

Arkadaslar Astra H larda kampana var mi bu kampana tam olarak ne oluyor bilmyorum. Fakat benim tekerlerden singirti sesi geliyordu diskler ve balatalari degistirdim 4 tanesinide simdi ses daha cok artti. Simdi diske sürtme sesi gibi birsey var. Direksiyonu saga cevirince ses dahada artiyor. Fakat isininca ses geliyor onu farkettim. Acaba nerden cikar bu ses
öncelikle kesin karar vermek için aracınızı kaldırmanız gerek ve tekeri döndürmeniz,yani burdan kesin birşey söylemek zor, frene basınca mı geliyor hareket halinde mi geliyor ses artıyormu vs. öncelikle aracı kaldırın tekeri çevirin bakın,ben olasılıkları diyorum;
1-disk paralel oturmamış olabilir
2- kaliber sorunu olabilir(geri gitmiyor)
3- porya olabilir
yani olasılıklar büyük. En güzeli öncelikle aracı kaldırmak ve tekeri çevirmek hatta lastikleri sökmek ve denemek olacaktır

KOnuyu tam okumadım ama arka fren balata ayarı için el freni çekilecek fren iki üç defa pompalanıp sıkıca basarsanız dişli sistem kendini ayarlayacak ve balata boşluğu varsa diş atlayarak kampanaya balata kendini ayarlayacaktır,bunu el freni mesafesinin değişmesinden anlayacaksınız.

Hocam konu hort olacak ama yine de sorayım dedim :)
El frenini sonuna kadar mı çekmek lazım 2-3 dış mi çekip dediğiniz yapmamız lazım. Dediğiniz gibi oluyorsa kampanyayı açıp boşuna ayar yaptırıyormusuz
Opel corsa d 2010 1.4 otomatik

Evet otamatik fakat genede ayar ister.Cırcır düzeneği var bir kısmı vidalı dişdir.Onu çevirerek balataların dışa açılmasını sağlar ayarını da kanpanaları takarken anlarsın kanpanaları taktığında hafif sürtme sesi gelecektir ozaman olmuş demektir.El feren ayarlamayı unutma.Resim olsaydı daha net anlatılırdı.

Geri