Açıklamalar süper olmuş eline sağlık. Bu basit bir cihaz gibi duruyor (yani pahalı bişey değilmiş gibi) ve uygulamasıda kolay bir iş gibi. Neden ustalar bunu yapmıyrlarki? Ben şahsen kendi aracımı ölçtürmek isterim
Benim araç bu aralar rampa yerlerde kalkarken ciddi anlamda titriyor nerdeyse stop edecek seviyede ve aragaz vererek kaldırıyorum düz yerde sorun yok. şu durumda baskı balatam bitiyot sonucu çıkarabilirmiyim? Değilse neden titreyerek kalkar
şöyle yapın en basiti kalkarken el frenini çekin araç zorlanıp stop etme aşamasına geliyorsa balatanız bitmemiş demektir, yok motor fazla zorlanmıyorsa balata bitiyor,ya da yağ almış kaçırıyor,ya da varsa telden ayar istiyor demektir ...ayrıca kompresyon ölçümünü yapanlar var sanırım ben de hiç ölçtürmedim nasılsa yeni rektefiye yaptırdım diye ama burada yazana göre hatalı davranış ölçtürmek lazımmış anladığım kadarıyla
şöyle söyleyebilirim aracının garantisi bitip de hala yetkili servislere gidenler var güvenilir diye bence çekirdekten yetişme iyi bir ustaya götürüp onun tavsiyelerini almak,onun çalıştığı rektefiyeci ile konuşup ölçtürmek lazım yetkili servisler hiçbir halttan anlamıyor zaten onlar da bu tip işleri yaptıracaksa dışarıda yaptırıyor...