arkdaslar...astra h 1.3 mars motoru kampanyası...

bu arada 3 gün önce sakarya ekinde değişim yapıldı. Eskisi traktor motoru gibi ses çıkarıyodu bu çok sessiz ve hemen alıyo.
insanın stop ettirip ettirip marşa basası geliyor :)

bu arada cevap ayzıyorum ki konu ön sayfalara gelsin, kampanyadan haberi olmayanlar görsünler.

Konu sabitlense daha iyi olurdu böyle bir şey varken arızası olanda olmayanda değiştirsin valla

cüneyt bey
sakarya'da mı ikamet ediyorsun yoksa kocaelide mi?
neden sordun dersen..
ben aracımın bakımını kocaelide yaptırmayı düşünüyorum. worldcard a taksit yaptıkları için.
eğer kocaelideki servisi tavsiye etmezsen gitmeyebilirim.
adapazarında yaptırırım.

san, Kocaeli'de oturuyorum. Birkaç arkadaşımdan Ekinin daha iyi olduğunu duymuştum, o nedenle orayı tercih ettim. Arabayı alalı 4-5 ay oldu, henuz hiç ek-cana gitmedim, yorum yapamayacağım.

evet eskisi neymiş oyle yaa... yeni marş motoru çok seri... Değiştirmeyen kalmasın arkadaslar... bende bi problemim yokmuş dyodum.. ama megerse durumu kavrayamamısız.. Opel odak İStanbul- cevizlibağ cok memnunum servisinden... bide soğuktan catlayan sis far camlarını garantiye kabul etselerdi tam super olacaktı ama neyse...
Bu arada korna ile de ilgili bi işlem yaptılar bana şimdilik farlar acık kapalı her turlu basıyo korna ama bakalım artık...

bizim eve kağıt yollamışlar, gelin değiştirelim diye. gittim değiştirdim 2 saat sürdü. işin enteresan tarafı, 2 senelik garanti süresi boyunca, marş motoru yüzünden arabamı 3 kez aynı servise götürdüm ama her defasında inceleyip inceleyip bi hata yok normal çalışıyor diye arabayı geri vermişlerdi. şimdi izninizle servise bi oha demek istiyorum. peki aranızda dizel astra h kullanan arkadaşlarda kornanın çok sert olmasından, yani çok zor basıyo olmasından dolayı şikayeti olan hiç var mı? trafikte teşekkür veya uyarı amaçlı bi dit sesi çıkarmak çok zor. kornaya basmak için abanmal lazım, o zaman da ufak dit yapamıyosunuz. hem zaten çok ezik bi kornası var bizim araçların. neyse, ben servise en az 2 kerede kornayı gösterdim ama yine durum normal demişti servis. servise hiç bi güvenim kalmadı.

katılıyorum korna çok sert ve iğrenç bir dit sesi koymuşlar

bizim eve kağıt yollamışlar, gelin değiştirelim diye. gittim değiştirdim 2 saat sürdü. işin enteresan tarafı, 2 senelik garanti süresi boyunca, marş motoru yüzünden arabamı 3 kez aynı servise götürdüm ama her defasında inceleyip inceleyip bi hata yok normal çalışıyor diye arabayı geri vermişlerdi. şimdi izninizle servise bi oha demek istiyorum. peki aranızda dizel astra h kullanan arkadaşlarda kornanın çok sert olmasından, yani çok zor basıyo olmasından dolayı şikayeti olan hiç var mı? trafikte teşekkür veya uyarı amaçlı bi dit sesi çıkarmak çok zor. kornaya basmak için abanmal lazım, o zaman da ufak dit yapamıyosunuz. hem zaten çok ezik bi kornası var bizim araçların. neyse, ben servise en az 2 kerede kornayı gösterdim ama yine durum normal demişti servis. servise hiç bi güvenim kalmadı.

bende 2-3 kez marş motoru yüzünden servise gitmiştim ve servis durumu çözememişti. en son gidişimde ise marş motorları zayıf üretilmiş, volanı çevirmeye gücü yetmiyor dediler ve garanti kapsamında marş motorunu değiştirdiler. bu yaklaşık 1 sene önce oldu. aracımı 2005 sonunda 2006 model olarak almıştım.
korna konusunda sana aynen katılıyorum. uyarı niteiğinde ufak bir bıup yapman imkansız. birinin arkasına yaklaştığında seni duymadıysa uyaramıyorsun bile. ters ters bakıyorlar. çünkü uzun bir biiip sesi çıkıyor. ve...karizması sıfır. korna sesi rezalet. o ihtişama hiç yakışmıyor.

Son düzenleme:
bu marş motoru combolara oluyor mu

2003 model combolar yokmu bu değiştirmede benim arabanın geç çalışma problemini belki bu motor çözer beyni değiştik yine sorun devam ediyor.

bugün opelden tekrar ardılar marş motorunuz geldi diye. bu aralar gidip taktıracağım.
bu arada da yıllık bakım yaptıracağım. aracım 21000 de. aslında daha bakım yaptırmam için 1 ay müddet var ama marş motorunuda merak ediyorum doğrusu
bu arada garanti kapsamında yaptırmayı düşündüğüm ufak şeyler şöyle...
- fan ayar düğmesi 1-2-3-4 diye ayarladığımız şey vıyyt vııyt(efekt iyi oldumu bilmem :) ) diye ses çıkarıyor.
- vites çok hafif bir ses çıkarıyor.. sanki yağsız gibi bir ses
- direksiyondan gelen hafif tıkırtı
- yaparlar mı bilmem ama sürücü koltuğundan gelen yay sesleri

bu sesler aslında çok az seviyede fakat ben hissedebiliyorum ve rahatsız edici.
bakalım hepsini yapabilecekler mi?

benim arabamdada bahsettiğin problemlerin hepsi var ve marş motorunun değiştirilme olayını şimdi duyuyorum.marşın geç basması çok sinirimi bozmaya başlamıştı umarım benimkinide güçlük çıkarmadan değiştirirler.

Geri