Astra 2000 Edition önden gelen tıkırtı sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan swatt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
z rotun tanesi 25 ytl dir :)

İlginiz için teşekkür ederim, yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama galiba sorunumu tam anlatamadım;
1. sorunumda belirttiğim durum son 2 aydır olmaya başladı.Tam anlaşılması için bazı gözlemlerimi de paylaşayım: Gelen tıkırtı sesi aracı çalıştırıp bir müddet hareket ettikten (hız farketmiyor) 5-10 dakika sonra başlıyor.İlk 5-10 dakikada tıkırtı sesi yok.Sanki motor az da olsa ısındıktan sonra başlıyor gibi. Sesin hangi hızda duyulduğunu denemek için sürat yapıp yavaşlıyorum. 20-30km hız altında sesin kesildiğini, üzerinde ise sesin başladığını duyuyorum.30un üzerinde olmak şartıyla hangi hızda olursam olayım vitesi boşa aldığımda hareket halinde iken aynı ses geliyor. 30un altına düşünce kesiliyor. Aracı durduruyorum vites boşta iken gaz verip devir saatini yükseltiyorum Araç dururken devir saati ne kadar yükselirse yükselsin tıkırtı sesi gelmiyor.

1. sorunumda belirttiğim durum son 2 aydır olmaya başladı.Tam anlaşılması için bazı gözlemlerimi de paylaşayım: Gelen tıkırtı sesi aracı çalıştırıp bir müddet hareket ettikten (hız farketmiyor) 5-10 dakika sonra başlıyor.İlk 5-10 dakikada tıkırtı sesi yok.Sanki motor az da olsa ısındıktan sonra başlıyor gibi. Sesin hangi hızda duyulduğunu denemek için sürat yapıp yavaşlıyorum. 20-30km hız altında sesin kesildiğini, üzerinde ise sesin başladığını duyuyorum.30un üzerinde olmak şartıyla hangi hızda olursam olayım vitesi boşa aldığımda hareket halinde iken aynı ses geliyor. 30un altına düşünce kesiliyor. Aracı durduruyorum vites boşta iken gaz verip devir saatini yükseltiyorum Araç dururken devir saati ne kadar yükselirse yükselsin tıkırtı sesi gelmiyor. şeklinde sorunumu belirtmiştim. Aracımı incelemeye devam ettim. Yukarıda yazılanlara ek olarak bir durumu daha gözlemledim:

80- 90km hıza ulaştığımda oldukca uzun bir iniş yerinde tık tık tık sesi duyulurken inişin başlangıcında ayağımıgazdan çekince hareket halindeyken tık tık sesinin ses kuvveti gittikçe azalıp kesiliyor tekrar gaz pedalına dokununca ses yine başlıyor.
Sorunumun çözümü hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

2. sorun soğuktan olabilir, bursaya geldim... bu gün havalar biraz daha soğudu az önce benim arabamdan da geldiğini farkettim plastik bir ses ama lakırtı fln değil... kasislerden yavaşlayarak geçtiğimde herhangi bir ses yok ama biraz süratli girdiğimde ve araba yaylandığında frrssst gibi bir ses hissettim bu gece, yarın izmire dönüyorum oralar buraya göre daha sıcak bakalım ses devam edecek mi...

1. soru için : aracım 99 astra cd / arkadaşım senin bu tık tık tık sorununu gecen günlerde bende formda paylaştım ama kimse net cvp veremedi banada.aynı sorun benim arabamdada var 1 sene önce cıkmıştı sonra kesildi bir ara şuan tekrar başladı gaza dokunduğum anda geliyo ve cektim anda ayağımı gazdan kesiliyor.tabiki belli bir süre sonra sesi duymucak konuma geliyo.tabi ses kesilene kdr baya 10 dk o sesi gayet net duyuyorum.çözümü bulamadım ben napcamı bilmiyorum.

Böyle bir şey olabilir.....

Motorundan Garip Sesler Gelenler Okumali, Cevabi Buldum !!!!!!!!!
Arkadaşlar birkaç gün önce bir konu açmıştım, meriva sağ torpido tarafından gelen tık tık tık sesi diye....Çok sinir bozucu idi, arabadan su motoruna benzer iğrenç bir ses geliyordu sanki meriva değil, suzuki maruti...:)..Devir artsa bile aynı tempodaki o berbat ses....Saatli bomba gibi.....

Dayanamayıp servise gittim.Sebebi şuymuş...Daha önceki hiçbir arabamda ya yoktu ya ben bilmiyorum..Opellerde içeriden torpido gözü tarafında motora göre baktığınızda sol tarafta küçük bir pompa var...Adı depo havalandırma pompasıymış....Sesi o yapıyormuş...Söktük, anında kesildi, usta küçük bir ayar yapıp taktı, şimdilik düzeldi...Hatta ben trigere fln suç atar hale gelmiştim...Sözü nereye getireceğim, işten anlamak çok önemli, ustalık fln....Yoksa işini bilmeyen bir tamirciler bana bütün kayışları, kasnakları, trigeri, rulmanları değiştirtmeye kalkmışlardı....

bu dediğini bende bi araştırcam ama sanmıyorum ordan geceleceğini.ama bu tık tık tık sesini inş. bulurum cözen ark.lar varsa sölesin beklerim.

Geri