Astra arkadan çekişli olsa nasıl olurdu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan punisher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
At arabası değilki bunu arkadan itiş olsun.motorun verdiği güç çekiş gücüdür.bir mekanikci olarak çekiiş gücünün arka tekerlere nasıl aktarıldığını biliyorsunuzdur sanırım.önde olunca çekiş arkada olunca itiş olması arkadan itelenen yada önden çekilen motoru olmayan vasıtalarda olur.

gerekli açıklamayı yaptım.

konuya gelince, belki bertone 4x4 güzel olabilirdi.

öncelikle herkes elbetteki kendi fikirlerini beyan etmektedir.ben kelimelere takılmak istemiyorum yada bilgiçlik taslıyomuş gibi bir duruma düşmek istemiyorum.fakat şuna cevap vermek zorunda hissettim kendimi.önden çekiş veya arkadan çekiş lafının sadece türkçede yada türklerin kolay anlaması için çevrildiği kanaatinde değilim.eğer orjinal yazılarda itiş olsa dilimize itiş olarak çevrilirdi ve bu millet çekişi nasıl anlamış ve kabul etmişse itişide anlar kabul ederdi."TC" denen bir sistem var ve bu sadece opele özgü bir özellik değildir."TC" sistemi özellikle arkadan itişli/çekişli araçlar için çıkarılmıştır.Aslında Türkçede önceleri kilitli defiransiyel olarakta adlandırılmıştır ve bildiğim kadarıyla BMW ve Mercedes gibi markalar yüksek güçlü motorlarında güç verildiğinde arkadan kopma ve kaymaları önlemek amacıyma gücü lastiklere eşit ve dengeli dağıtmak için kullanmıştır.önden çekişli araçlarda "TC" ye pek fazla ihtiyaç duyulmamıştırki motorun ağırlığının burda olması arkadan kontrolü araçlara göre daha az kaymaya neden olmuştur.Formula 1 teknolojisinde bu seneye kadar kullanılan "TC" sistemi çekiş kontrol olarak adlandırılmakta ve giden kütle önde olmasına karşın arkadan çekiş denmektedir.benim için bu böyle olacaktır.
Astra arkadan çekişli olsa şuanki 1.6 16v motorlarla harikalar yaratılırdı bence.ve hem hb hemde sedan kasalarına çok yakışırdı kalkışlarda şöyle hafifden cavlatmak.hatta bazen direksiyonu yarım çevirip dönüşleri öyle yapmak harika olurdu.4x4 iyi bir secenek ama öyle olsa muhtemelen fiyatları 2 ye katlanırdı:D saygılar.

Geri