Astra Baskı-Balata Ölümü ( 3940 Km )

Ynt: Astra Baskı-Balata Ölümü ( 3940 Km )

Bu arada bu sıkıntının sadece 1.3 lerde olmadığını anlamış olduk

Selamlar arkadaslar .. Yeni gelismeler var .. Daha dogrusu bir iyi bir kötü haberim var size :) önce iyi olandan başlayayım .. Aracın baskı balatasi garantiye girerek ücretsiz olarak değişiyor . Müşteri memnuniyeti göz önüne alınarak.. Sevgili Hakan arkadasımızın tecrubelerini servise anlatmaminda büyük etkisi var.. Ona bir teşekkür borçluyum.. Kötü haber ise baskı var ellerinde ama balatasi yok .. İstanbuldada yokmuş bu yüzden Almanya'dan gelecek.. Süre uzayacagi için yarın teknik müdür ile görüşecekler ve eğer böyle kullanmamın araca bir zararı olmazsa yarın aracı teslim edecekler. Baskı balatasi gelince aracı götürecem tekrar servise takacaklar bir günde.. Koskoca Turkiyede baskı balata bulunamamasini hiç anlamıyorum ama yapacak birsey yok herhalde değil mı arkadaslarım..

gözünüz aydın... bu arada işiniz almanyaya kaldıysa biraz canınız sıkılabilir hazırlıklı olun...

NewPa1n link' Alıntı:
haklı 10 dk balatasını sıyırır.
aracı alırım dik yokuşa giderim 5-10 dk yarım debriyajla yokuşta ilerilerim ağır ağır yada dururum bakın balata nasıl gidiyor.
burda balataya en çok zarar veren durukm yarım debriyaj yapılması, D֜Z bir yolda dur kalk yapılması debriyajı bitirmez, daha öncede konuşulduğu gibi ayağın sürekli debriyaj üzerinde olması yada sürekli yarım debriyaj ile kullanılması araçların debriyaj ömrünü yer bitirir.
onun yerine önenmli olan mümkün olduğu kadar ayağı debriyajdan çabuk çekmektir.

arkadaşlar bakın herkez burda para veriyor araç alıyor ama sanmayınki ben 50 bin verince benim debriyajım bitmicek, araçların hepsinin mantığında var bu debriyaj olayı, bizim sadece elimizden gelen mümkün olduğu kadar ömrünü uzata bilmektir.

Ben bu yokuşta yarım debriyaj olayını çok fazla yapıyorum maalesef, çok ta hoşuma gidiyor üstelik. Hatta yarım debriyajla sadece durmuyor, ileri geri hafifçe yaylanıyorum da çoğu kez:)  Eski arabamla da çok yapardım, 3 senede bir sıkıntı yaşatmadı bu konuda. Umarım şimdi de yaşamam:)

Aynen öyle oldu .. İş Almanya'ya kaldı ve benim canım sıkıldı .. Bugün servisten aradılar ve aracı bu şekil kullanmamın hem araç hemde garanti açısından sakıncalı olduğunu söylediler , yani aracı teslim edemiyorlar , almanya dan yedek parça gelene kadar .. Arayan arkadaş bir haftada da gelebilir , bir ayda da gelebileceğini söyleyerek biraz içimi kararttı .. 1 ay çok fazla bir zaman .. Koskoca Türkiye'de , o kadar ilde ki hiç bir Opel Servisinde bu parçaların olmaması , bulunamaması ayrıca saçma ve mantıksız geliyor bana .. Hadi oradan bir mantık hatasını kabul edelim , peki bugün sipariş edilen bir parçanın , Almanya'dan ancak bir ayda gelmesini hangi mantığa sığdıralım .. Sene 2011 , kargonun her türlüsü mevcutken bir ayda trenle mi geliyor , yoksa yürüyerek mi anlamak mümkün değil .. Parça gelene kadar kara tren türküsünü söylemeye devam... 019cryy 019cryy 019cryy

Gözüm yolda gönlüm darda
Ya kendin gel ya da haber yolla
Duyarım ֜RETMİşSİN BİR BASKI , BİR BALATA
Vermişsin trene halini unutup
Kara tren gecikir belki hiç gelmez
Dağlarda salınırda derdimi bilmez
Dumanın savurur halimi görmez
Kan dolar yüreğim gözyaşım dinmez

Yara bende derman sende
Ya kendin gel yada bana gel de
Duyarım ֜RETMİşSİN BİR BASKI , BİR BALATA
Vermişsin trene halini unutup
Kara tren gecikir belki hiç gelmez
Dağlarda salınırda derdimi bilmez
Dumanın savurur halimi görmez
Kan dolar yüreğim gözyaşım dinmez
 byee

size aslında araç vermeleri lazım kasko geçici olarak

araçta hiç yarım debriyaj yapmayı gerek duymuyor insan yokuş kalkış destek sistemi sayesinde :D Kırmızı ışıkta yokuşta isem oşa alıp frene basıyorum, rahat rahat kalkışımı yapıyorum.

astraowner link' Alıntı:

Valla hiç aklıma gelmemişti arkadaşım .. Senin mesajını okur okumaz hemen ARPEL'i aradık , benim aracın sigortasıda oranın bünyesinde yapılmıştı , ful kasko adı altında , görüştük , bize verilen cevap şu .. Aracın çekilerek servise getirilmediği ve arızanın mekanikten kaynaklandığı için kasko araç vermiyormuş .. Fakat yine durumumuzu izah edecek ve araç talebinde bulunacak .. Kesin olmamakla beraber yüzde 35 gibi bir oranla idareten araç verilebilir , ama verilmeme olasılığıda yüksek , haber bekliyoruz .. Haber gelince sizlerede yol gösterici olması anlamında gelişmeleri buradan paylaşacağım .. Allah korusun , kimsenin başına gelmesin ama birgün bir kanadı kırık Opelzedenin yolu buraya düşerse fikir olsun , yolunu aydınlatsın ...  ;)

SahteSahne link' Alıntı:
[quote author=astraowner link=topic=1319.msg28619#msg28619 date=1304002224]

Valla hiç aklıma gelmemişti arkadaşım .. Senin mesajını okur okumaz hemen ARPEL'i aradık , benim aracın sigortasıda oranın bünyesinde yapılmıştı , ful kasko adı altında , görüştük , bize verilen cevap şu .. Aracın çekilerek servise getirilmediği ve arızanın mekanikten kaynaklandığı için kasko araç vermiyormuş .. Fakat yine durumumuzu izah edecek ve araç talebinde bulunacak .. Kesin olmamakla beraber yüzde 35 gibi bir oranla idareten araç verilebilir , ama verilmeme olasılığıda yüksek , haber bekliyoruz .. Haber gelince sizlerede yol gösterici olması anlamında gelişmeleri buradan paylaşacağım .. Allah korusun , kimsenin başına gelmesin ama birgün bir kanadı kırık Opelzedenin yolu buraya düşerse fikir olsun , yolunu aydınlatsın ...  ;)
[/quote]

Ben opel assistance aramıştım, kaskoyu hiç aramadım. Opel assistance aracımı teslim alana kadar 4 gün araç kiraladılar bana.
Siz de isteyin mutlaka araç kiralacaktır. Ama astranın yeri ayrı tabi, bana linea vermişlerdi
bu kadar dandik bir araç kullanmadım rot balans vs hiçbir ayar yok lastiğin biri sağa diğeri sola gidiyordu
Evin önünde durdu kullanmadım gerekmedikçe

opel assistanceın süresi 1 yıldı sanırım çok kısa bence benim 2 ay sonra doluyor bile..

Geri