astra cdtı sahipleri ortalamam 100 km de 6 lt. sizce nasıl dizele göre???

Yol bilgisayarı verileri kesin doğru olmasada en azından yaklaşık fikir vermesi ve diğer astra cdti lerle kıyaslama için referans oluşturur.
6lt/100km bana biraz yüksek geldi. benim şehir içi kullanım 5.7lt/100km idi.

Bence veriler aşağı yukarı aynı...Kış mevsimi , aracın bakımı , trafik şartları, lastiklerin durumu ve kullanım şekli aradaki farkların sebebi olabilir...

değerler bence de normal..kış şartları yakıtı fazla kullandırır..bir de trafik yoğunluğu v.s.

arkadaşlar

km su an 195 kurus yakıyor ayrıca kış ile yakıt artısı arasındaki orantıyı azcık açıklar mısınız?

motor ilk calismada soguk ise zengin karisim ile calisir...dikkat et anlik tüketimine calistirinca isininca bu 0.4 ile 05 olur ama soguk iken 1 litre gösterir ve motor isinana kadar zengin karisim alir..sonra hava fazla yakit seviyesi inik olur ve soguklarda kisa mesafe yakit ortalamasinda benzinlilerde 2 litreye kadar dizlelerde 1 litreye kadar artar

benim araçta 6 lt mazot yakıyor...mazotu aldığım benzinliğe göre birazcık (0,5 lt gibi) azalma ya da artma oluyor...ayrıca günlük yaptığım toplam yol 4km gidiş-4 km geliş ve şehiriçi..sürekli dur kalklar olan bir yer....benim tespitim en çok shellden mazot alınca yakıt harcıyor..en az da Bp...ben burda diğer benzinlikleri de denedim...ama hala shellden almaya devam...benim için kalite ve motorun rahat çalışması yakıtı az yakmasından önemliii...

benim araçta 6 lt mazot yakıyor...mazotu aldığım benzinliğe göre birazcık (0,5 lt gibi) azalma ya da artma oluyor...ayrıca günlük yaptığım toplam yol 4km gidiş-4 km geliş ve şehiriçi..sürekli dur kalklar olan bir yer....benim tespitim en çok shellden mazot alınca yakıt harcıyor..en az da Bp...ben burda diğer benzinlikleri de denedim...ama hala shellden almaya devam...benim için kalite ve motorun rahat çalışması yakıtı az yakmasından önemliii...

arkadasım sana shell konusunda tamamen katılıyorum bi kez opetten aldım yakıtı daha da arttı bence shell tek kelimeylle süper

Geri