Astra F ci dostlarım anten sorunum var yardımcı olurmusunuz?

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese slm.bugün yolda giderken aracın arkasından kütür ütür bir sesler geldi sağa çekip hemen stop ettim ama ses gelmeye devam etti.arkada lpg tankı vardı ordan geliyo sandım açtım bagajı sonradan jeton düştü antenden geliyormuş ses.benim arabam 98 1.6 gls.anten otomatik.motor çalışıyordu ses geliyor ancak anteni ne açıyor nede kapatıyordu.sanırım ya dondu yada başka bişey oldu bilmiyorum arızalandı.arabayı stop etmeme rağmen motorun çalışması durmadı bende alelacele bir radyo teyp tamircisi buldum.bu motor aküyü bitirir deyip fişini çektiler.şuan anten kapalı vaziyette.tamircinin ifadesi antenin içinde "spiral diye ifade ettiği bir plastik malzemenin yada tırnağının kırılmasından dolayı böyle olduğu yönünde.yenisini bulursan tamir ederim ama yeni anten parası isterler dedi.elinde otomatik anten vardı 50 ytl dedi.işçilik hariç sanırım üstelik orjinal opel antenide değil standar bişey anladığım kadarıyla.
şimdi benim motor sağlam gibi.çünkü çalışıyor.o antenin iinde hareket eden şey kopuk heralde.başına böyle iş gelenler yada bana çözüm önerecek arkadaşlarım yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.

Valla bendede GLS var ama anten elle kullanılanlardan..çünkü önceki sahibinde bozulmuşş,oda dandik bişey takmışş.. Eğer üşenmem dersen çıkar yerine 5 milyonluk bişey al tak..Ama orjinal olsun istersen birde çıkmacılara bak derim ben..Belki işe yarar...

Herkese slm.bugün yolda giderken aracın arkasından kütür ütür bir sesler geldi sağa çekip hemen stop ettim ama ses gelmeye devam etti.arkada lpg tankı vardı ordan geliyo sandım açtım bagajı sonradan jeton düştü antenden geliyormuş ses.benim arabam 98 1.6 gls.anten otomatik.motor çalışıyordu ses geliyor ancak anteni ne açıyor nede kapatıyordu.sanırım ya dondu yada başka bişey oldu bilmiyorum arızalandı.arabayı stop etmeme rağmen motorun çalışması durmadı bende alelacele bir radyo teyp tamircisi buldum.bu motor aküyü bitirir deyip fişini çektiler.şuan anten kapalı vaziyette.tamircinin ifadesi antenin içinde "spiral diye ifade ettiği bir plastik malzemenin yada tırnağının kırılmasından dolayı böyle olduğu yönünde.yenisini bulursan tamir ederim ama yeni anten parası isterler dedi.elinde otomatik anten vardı 50 ytl dedi.işçilik hariç sanırım üstelik orjinal opel antenide değil standar bişey anladığım kadarıyla.
şimdi benim motor sağlam gibi.çünkü çalışıyor.o antenin iinde hareket eden şey kopuk heralde.başına böyle iş gelenler yada bana çözüm önerecek arkadaşlarım yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.
abi bnde ilk aldığımda o otm antenm yamulmuştu kırılmıştı o plastk kısım zarar görmüş seninkinde ben yeni anten aldım orj gm 60 liraydı sanırsam motor sağlamdı ve hala kullanıyorum..bnce o 50ytllik dandiktir ya rj al yada manuel e dön..

Yan sanayi adi bir anten sakın alma. Yuvasına tam oturmuyor bu nedenle de daha sonra buradan bagaja su giriyor. Orjinal antenin iç tamir takımı var. Geçen sene Ankara'da 45 liraydı. Ya tamir ettir ya da orjinal olarak yenisini taktır.

aslında şuanki haliyle anteni manuel kullanınca çalışıyor bir sorunu yok radyoyuda gayet güzel çekiyor.motorda sağlam sanırım ses geliyo çünkü çalışıyor.dediğim gibi tamircinin ifadesiyle antenin içinde yukarı aşağı hareketi sağlayan bir spiral varmış o bozulmuş.motor sağlammış.içini bulursan tamir ederiz dedi.onların sattığı o dandik antenleri almak istemiyorum ben zaten:(benim orjinali tamir ettirmek istiyorum.
peki bunun yenisini almaya kalksak kaç paradır acaba?birde komplemi satılıyor motor anten falan sadece anten kısmı satılırmıki?

benimki manuel ama motor soğukken çekmio anten niye anlam veremiyorum:D

cok sanslısınız, bozuk bile olsa bır antenınız var. ben benim arabada radyo antenının yerını bıle bılmıyorum daha kotusude radyom adam gıbı cekmıyor. :D:D

silikon spreyler var biraz üstüne sik belki yardimci olur benim eski vectram da da benzer sorun vardi silikon sprey siktim düzeldi belki seninkide düzelir....

antenin motor kisminda gercekten birseyler kirilmis sa yapilacak bir sey yok ama dedigim gibi kirden yada hava sartlarindan kaynaklanan antende bir sikisma da olabilir ki eger ondansa slikon sprey bulamazzan wd40 yada ince makina yagi bile kullanabilirsin dedigim gibi antenin yagi iyicene icine cektiginden emin ol ise yararsa iki üc ayda bir tekrarla..........

cok sanslısınız, bozuk bile olsa bır antenınız var. ben benim arabada radyo antenının yerını bıle bılmıyorum daha kotusude radyom adam gıbı cekmıyor. :D:D
Vectralarda çubuk anten yok. Radyo çekmiyorsa arkasındaki anten kısmını bir kontrol ettirmekte fayda var.

Geri